Intime Gânduri

Corina Marinescu
Cum să obții un bronz perfect în doar 5 pași!

Cum să obții un bronz perfect în doar 5 pași!

Timp de citire: 3 minute

Să presupunem că e weekend, ai o zi liberă sau ești în concediu. Soarele strălucește puternic și cerul e lipsit de nori. Îți dorești un bronz perfect care să dea bine pe sub hainele albe pe care garderoba de vară o impune?

Întâi trebuie să afli că hainele de culori închise protejează cel mai bine pielea împotriva razelor ultraviolete nocive, chiar dacă atrag căldura. Deci poate ar fi indicat să-ți revizuiești puțin vestimentația.

10 minute la soare fac minuni dar nu sunt suficiente pentru ce-ți dorești. Cum obții acel bronz perfect la care visezi încă din zilele friguroase de iarnă? Simplu! Urmezi cei 5 pași de mai jos.

1. Pregăteşte lucrurile esențiale!

Ai nevoie de un costum de baie închis la culoare, o cremă de protecție solară, un prosop, o pernă, o pălărie, un ceas cu timer și o sticlă de apă.

Acum că te-ai înarmat cu obiectele de bază eşti pe drumul cel bun.

2. Protecție înainte de toate!

Crema de protecție solară nu trebuie să-ți lipsească. Masează uniform crema pe tot corpul. Și dacă intri în apă reaplică pe piele încă un strat generos înainte să stai din nou la soare. Indicat ar fi să alegi o cremă de protecție solară cu factor 30, adaptată tipului tău de piele și să ai în vedere cremele din ingrediente naturale.

Trebuie să te protejezi de soare chiar şi atunci când nu stai la bronzat? Da. Razele soarelui nu țin cont de momentele în care nu vrei să te îmbrățişeze. Şi cum nu-ți doreşti nici să te bronzezi cu urme de tricou atunci trebuie să foloseşti cremă de protecție solară pe zonele expuse. Protejează-ti capul cu o pălărie şi ochii purtând ochelari de soare cu protecție UV 400, cu lentile care blochează radiațiile UVB şi UVA şi filtru categoria 3 sau chiar 4.

3. Când și cât timp stai la soare?

Pentru a obține un bronz perfect și pentru a evita razele periculoase e indicat să stai la soare între orele 08:00-12:00. Da, patru ore sunt mai mult decât suficiente pentru a te bronza frumos!

În maxim zece zile vei obține bronzul perfect pe care ți-l dorești. Pentru un rezultat rapid poți sta la plajă zece zile consecutiv. Dacă ești în concediu în mod sigur te vei întoarce acasă cu un bronz demn de invidiat. Dar un bronz natural și de durată poate fi obținut numai dacă nu îți expui corpul zilnic la soare, lăsându-l astfel să se refacă între ședințele de plajă.

4. Bronz în pași de matematică.

Pentru a evita să te prăjești ca o clătită în tigaie sau ca o legumă pe grătar și pentru ca bronzul să fie uniform, trebuie să ții cont de timpul petrecut în fața soarelui.

Setează alarme pe ceas din 30 în 30 de minute și expune la soare fiecare parte a corpului tău în timpi egali.

5. Hidratează-te!

Nu uita să bei multă apă. Zilnic și cu atât mai mult atunci când stai la plajă. Fără hidratare pielea își pierde fermitatea, elasticitatea și aspectul sănătos.

Formula recomandată este: masa (kg) x 40 (ml) = totalul de apă care trebuie consumat pe zi (ml). Și bine-înțeles la această cantitate se plusează cam cu 1 litru atunci când îți petreci ziua la soare.

Da, pare greu de realizat dar nu este imposibil. Corpul are nevoie de apă, având în vedere că la naştere conține 75% apă, procent care scade odată cu înaintarea în vârstă.

În ceea ce privește hidratarea pielii din exterior, după ce ai făcut un duș masează pielea cu ulei de cocos. Pe lângă proprietățile sale antibacteriene și antifungice, uleiul de cocos este un produs hidratant, calmant și catifelant.

E simplu, nu? Read, do, repeat! Și bucură-te de un bronz perfect!

Imaginea de referință este preluată de pe www.pixabay.com

4330cookie-checkCum să obții un bronz perfect în doar 5 pași!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.