Business – avocat Corina Marinescu
Descriere Cabinet de avocat
Avocat Corina Marinescu: „Cu seriozitate, responsabilitate și profesionalism, respectând principiul confidențialității, ofer servicii juridice de cea mai bună calitate, adaptate nevoilor fiecărui client în parte”.
Servicii
- consultaţii şi cereri cu caracter juridic;
- asistenţă şi reprezentare juridică în fața instanțelor judecătorești, a organelor de urmărire penală, a autorităților cu atribuții jurisdicționale, a notarilor publici și a executorilor judecătorești, a organelor administrației publice și a instituțiilor, precum și a altor persoane juridice
- redactare acte juridice;
- atestarea identităţii părţilor, a conţinutului şi a datei actelor prezentate spre autentificare;
- activităţi de mediere;
- înființare firmă – activităţi de stabilire temporară a sediului unor societăţi comerciale şi înregistrarea acestora în numele şi pe seama clientului, a părţilor de interes, a părţilor sociale sau a acţiunilor societăţilor astfel înregistrate.
(art. 3 Legea nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat, art. 89-107 Statutul profesiei de avocat)
Domenii de competență:
- Drept civil
- Dreptul familiei
- Drept penal
- Drept contencios și administrativ
- Dreptul muncii
- Drept comercial
Q and A
(Întrebări și răspunsuri)
Justițiabil A.C. Se plătește consultanța?
Avocat Corina Marinescu: Nu obișnuiesc să taxez consultanța prealabilă.
Justițiabil C.V.: Trebuie să mă prezint la termenele de judecată?
Avocat Corina Marinescu: Nu este necesar. Eu o să redactez și o să depun actele juridice necesare, vă voi reprezenta interesele în fața completului de judecată și vă voi înștiința cu privire la noutățile care apar sau la noile demersuri care trebuie luate. Sigurul lucru de care vă rog să țineți cont este să-mi comunicați de îndată actele de procedură primite prin poștă. Mi le puteți aduce la cabinet sau le puteți scana și trimite pe emailul corina.86marinescu@gmail.com
Justițiabil I.S.: Cam cât durează un proces?
Avocat Corina Marinescu: Este dificilă estimarea duratei unui proces. Depinde de natura cauzei, de probele care vor fi administrate, de căile de atac care vor fi sau nu formulate. Sunt procese care se finalizează în 12 luni (inclusiv calea de atac), altele care se întind pe câțiva ani.
Justițiabil N.C.: Vă desfășurați activitatea doar în raza Curții de Apel Alba Iulia?
Avocat Corina Marinescu: În majoritatea cazurilor da, însă am dosare și pe rolul unor instanțe care nu sunt sub jurisdicția Curții de Apel Alba Iulia.
Student C.A: V-ați specializat în ceva anume?
Avocat Corina Marinescu: Consider că este dificilă specializarea într-un anumit domeniu. În primul rând nu cred că mi-ar plăcea să fac numai și numai același lucru. Ador faptul că nici o zi nu seamănă cu alta și că nici o speță nu este identică cu alta. Clienții sunt diferiți, au probleme diverse, iar eu încerc să îi ajut în litigiile pe care mi le prezintă. E drept, am mai multe cauze pe dreptul civil, dreptul familiei, dreptul penal și dreptul contencios și administrativ, însă dacă se ivește un dosar în comercial sau pe dreptul muncii, spre exemplu, nu pot refuza.
Student C.A: Și apropo de asta, ați refuzat vreodată un client?
Avocat Corina Marinescu: Am refuzat atunci când litigiul îmi părea că are șanse minime de reușită și nu am vrut să supun clientul la cheltuieli inutile pentru ca în final să pierdem și să îmi reproșeze că a pierdut timpul degeaba, sau atunci când am simțit că nu rezonez cu justițiabilul și am vrut să evit o situație tensionată (ține de principiile personale). Profesia liberală îmi dă dreptul de a-mi alege clientela, așa cum și oamenii aleg, după propriile criterii, avocații.
Justițiabil V.U.: Timbrul de mediu se poate recupera?
Avocat Corina Marinescu: Bineînțeles. Timbrul de mediu a fost declarat ilegal și inechitabil și a fost abrogat prin Legea nr. 1/2017 la data de 01.02.2017. Lista actelor necesare pentru proces o găsiți în articolul intitulat ”Taxa auto (taxa de poluare, taxa pentru emisiile poluante, timbrul de mediu)”, articol publicat în 22 aprilie 2014 pe site și actualizat la zi.
Justițiabil I.D.: Mă puteți reprezenta și în fața altor instituții sau doar în instanță?
Avocat Corina Marinescu: Da, potrivit art. 3 din Legea nr. 51 din 7 iunie 1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat și a art. 89-107 din Statutul profesiei de avocat pot acorda asistență și reprezentare juridică în fața instanțelor judecătorești, a organelor de urmărire penală, a autorităților cu atribuții jurisdicționale, a notarilor publici și a executorilor judecătorești, a organelor administrației publice și a instituțiilor, precum și a altor persoane juridice.
Justițiabil C.R: Mă puteți ajuta să-mi înființez o firmă?
Avocat Corina Marinescu: În calitate de avocat pot exercita activități de stabilire temporară a sediului unor societăți comerciale, pot proceda la înregistrarea acestora în numele și pe seama clientului (inclusiv înregistrarea părților de interes, părților sociale sau acțiunilor).
Justițiabil E.C.V.: Ce onorarii aveți?
Avocat Corina Marinescu: Onorariul avocațial se stabilește la încheierea contractului de asistență juridică și variază în funcție de timpul și volumul de muncă, natura și dificultatea cazului. Eu obișnuiesc să practic onorarii fixe (forfetare). Modalitatea de plată a onorariului poate fi în numerar, sau prin transfer bancar.
Justițiabil C.P.: La ce alte cheltuieli mă pot aștepta?
Avocat Corina Marinescu: Taxa de timbru judiciar care se depune odată cu investirea instanței (vedeți OUG nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru), onorariile experților pentru eventualele expertize care vor fi administrate în cauză și dacă va fi cazul cheltuieli cu corespondența, onorariul traducătorului, cheltuieli de transport.
Despre mine
Studii:
- Noiembrie – decembrie 2012 absolvire curs INPPA (Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților)- Centrul Teritorial Brașov și promovare examen definitivat în profesia de avocat (punctaj 49, calificativ ”foarte bine”).
- Ianuarie 2011 primire în profesia de avocat prin decizia nr. 493 din 21 ianuarie 2011 a Baroului Sibiu –UNBR.
- Iunie 2010 absolvire curs nivelul II Departamentul pentru pregătirea personalului didactic, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu (9,50 media generală, 30 credite).
- Iunie 2010 absolvire ciclul II Master, domeniul Drept, specializarea Științe penale (8,55 media generală, 60 credite, 10,00 examen dizertație, 30 credite), Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu Sibiu”, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu.
- Iunie 2009 absolvire curs nivelul I Departamentul pentru pregătirea personalului didactic, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu (9,16 media generală, 30 credite).
- Iulie 2009 absolvire ciclul I Facultatea de Drept ”Simion Bărnuțiu” Sibiu, Universitatea ”Lucian Blaga” Sibiu (8,60 media generală, 258 credite, 9,00 media examenului de licență).
- Iunie-iulie 2005 absolvire liceu ”Școala Națională de Gaz Mediaș”, Filiera teoretică, specializarea Filologie (9,56 media generală la examenul de bacalaureat).
Formare și experiență profesională:
Doi ani de stagiatură (2011-2012) sub îndrumarea av. Betinio Diamant din Baroul Sibiu.
Profesia actuală:
Avocat definitiv în Baroul Sibiu, avocat titular la „Corina Marinescu – Cabinet de avocat” (decizia nr.614 din 25 ianuarie 2013, hotărârea nr.670 din 25 ianuarie 2013), cu drept de a pune concluzii la toate instanțele (Judecătorii, Tribunale și Curți de apel, ÎCCJ).
Publicaţii:
- „Învăţarea prin cooperare versus studiul individual-eficienţă, motivare și valenţe creatoare”, autor Marinescu Corina, publicat în „Gaudeamus: cercetare pedagogică”, Editura Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu, 2011 (Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu- Departamentul pentru pregătirea personalului didactic), p.143;
- „Note de lectură-Constituţions-Revue de droit constitutionnel appliqué (Janvier-Mars 2011, Dalloz, 144 pagini)”, autori: av. Betinio Diamant și av. masterand Corina Marinescu, publicat în „Revista de Drept Public” nr. 3/2011 (iulie-septembrie), editura CH Beck, p. 131;
- „Les nouveaux cahiers du Conseil Constitutionnel (nr.31-2011, Dalloz, Conseil Constitutionnel, p.1-294)”, autori: av. Betinio Diamant şi av. Corina Marinescu, publicat în „Revista de Drept Public” nr. 4-2011 Editura C. H. Beck, p.120;
- „Fortuna. Revistă a Baroului Sibiu, nr. 1-2/2010. Ed. Universităţii Lucian Blaga Sibiu” autor av. stagiar Corina Marinescu, publicat în ”Revista de Drept penal” nr. 1/2012, Asociaţia română de Ştiinţe penale, Bucureşti 2012, p. 198;
- „Gary L. Stuart. Miranda. The story of America s right to remain silent (Miranda. Instoria dreptului american de a rămâne tăcut), The University of Arizona Press, Tucson, 2004, 214 p.” autori: av. Betinio Diamant şi av. Corina Marinescu, publicat în ”Revista de Drept penal” nr. 1/2012, Asociaţia română de Ştiinţe penale, Bucureşti 2012, p. 200;
- „Unele probleme legate de instituţiile noi din Codul civil”, autori: avocat Marinescu Corina-Master în Ştiinţe penale şi avocat Diamant Betinio, în ”Revista de Drept comercial” nr. 6/2012, editura Lumina Lex, Bucureşti, 2012, rubrica „Doctrină”, p. 47;
- ”Florin Vlădeanu –Transmisiunea moștenirii-, Wolters Kluwer, România, 2010, p.1-335”, recenzie de av. Betinio Diamant și av. Corina Marinescu, publicat în ”Revista Fortuna (Revistă a Baroului Sibiu)”, nr. 1-2/2011, Editura Lumina Lex, Sibiu, p.193;
- ”Actualité Juridique Pénal, no. 4/2012, Avril” note de lectură de Betinio Diamant, Corina Marinescu, publicat în ”Revista de Drept Penal” nr. 3/2012 (iulie-septembrie), p.188;
- ”Obligarea asiguratului la plata unei despăgubiri, achitate de către asigurător păgubitului, în baza unei polițe de asigurare reziliată. Limitele mandatului brokerului de asigurare” de avocat Corina Marinescu în ”Revista de Drept Comercial” nr. 7-8/2013, Editura Lumina Lex, București 2013, p. 46;
- ”Actualité Juridique Pénal, no. 9/2013, Septembre, pages 433-500” de Betinio Diamant, Corina Marinescu, publicat în ”Revista de Drept Penal” nr. 1/2014 (ianuarie-martie), p.203, Bucuresti 2014;
- „Actualité Juridique. Pénal. Décembre 2013, no. 12, Dalloz” de Corina Marinescu, Betinio Diamant, publicat in „Revista de drept Penal” nr. 2/2014 (aprilie-iunie), p. 166, Bucuresti 2014;
- „Taking the Stand. My life in the Law. Alan Dershowitz. Edition Statement. Crown Publishers. New York. 2013. 518 p.” de Corina Marinescu, Betinio Diamant, publicat in „Revista de drept Penal” nr. 3/2014 (iulie-septembrie), p. 203, Bucuresti;
- „United States Constitution for beginners. By Steve Bachmann. Ilustrations by Jorge Diaz. 2012” de Corina Marinescu, Betinio Diamant, publicat in „Revista de drept Penal” nr. 3/2014 (iulie-septembrie), p. 205, Bucuresti;
- „Essentials Supreme Court Decisions. Summaries of Leading Cases in United States Constitutional Law” de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 2/2015 (iulie), p. 140;
- „The japanese American Cases. The rule of Law in Time of War. by Roger Daniels” de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 2/2015 (iulie), p. 145;
- „Five chiefs. A Supreme Court Memoir. Justice. John Paul Stevens. 2011. 190 p. By Paul Stevens” de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 3/2015 (noiembrie), p. 119;
- „Teme din dreptul constitutional al Statelor Unite”, de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 3/2015 (noiembrie), p. 121;
- „Jeffrey Toobin. National best seller. The Nine. Inside the Secret World of Supreme Court. New York, 454 p. 2008”, de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 4/2016 (octombrie – decembrie), p.169
- „Daniela Anca Deteşeanu – Crima internațională. Abordări convenționale şi dezvoltări jurisprudențiale”, de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 3/2017 (iulie – septembrie), p. 185;
- „Goodwin Liu, Pamela S. Kardan, Christopher H. Schroeder – Keeping faith with the constitution”, de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 3/2017 (iulie – septembrie), p. 187;
- „Dinesh D’Sousa Ronald Reagan. How an ordinary man become an extraordinary leader”, de Betinio Diamant si Corina Marinescu, publicat in Revista de drept Public nr. 4/2017 (octombrie – decembrie), p. 150;
Traduceri
Ofer servicii de traducere autorizată şi legalizată pentru limbiile Germană şi Engleză
Colaborator: Traducător Autorizat Vasiu Christian Paul
Contact: tel: 0745566067