Intime Gânduri

Corina Marinescu
Vara sanie și iarna car

Vara sanie și iarna car

Timp de citire: 2 minute

Un vechi proverb românesc spune că omul înțelept își face vara sanie și iarna car. Și cum căderea zăpezii a transformat ziua de astăzi în prima zi oficială de iarnă pentru mine, stau și mă întreb: sunt oare la fel de bulversată precum autoritățile surprinse de stratul pufos de zăpadă?

E clar. Iarna îmi fac car pentru că port vara în inimă și gândul îmi zboară numai la plaje fine, la valuri spumoase și la un soare arzător. Planurile pentru o vară fierbinte se coc extrem de bine la -2 grade Celsius. Abia aștept să mă leagăn pe hamac, să vizitez faruri pictate în roșu, să mă bronzez uniform și să cutreier cărările tăbăcite ale pădurilor dese.

Privesc pe geam stratul de nămet și mă gândesc: oare în timp ce-mi construiesc carul, uit să mă bucur de frumusețea iernii? În toiul anotimpului meu preferat nu întâmpin niciodată această problemă, însă constat că nici nu ajung să-mi fac sanie. Planurile pentru iarnă nu se coc la +30 de grade Celsius când singurul meu gând e să mă umplu de căldură. Doar amintindu-mi de temperaturile geroase, care vin la pachet cu acele mult prea multe straturi de haine și cu poleiul care mă transformă fără voie în patinatoare fără talent, mă zgribulesc. Sania mea nu prinde contur.

Și iată-mă acum! Fără sanie și fără planuri, comportându-mă ca o broscuță care hibernează. Nu ies afară să mă arunc în zăpadă așa cum a făcut-o cățelușul flocos pe care l-am urmărit mai devreme, ci stau învelită în păturica mea gri și mă revărs pe tastatură.

Într-un târziu mă declar hotărâtă, mă iau de mână cu spontaneitatea și decid să mă bucur de tot ce mă înconjoară. Dar când pășesc afară și mă las, cu voie, învăluită de frig, constat că nu mai ninge și zăpada deja se topește. Așa că mă întorc la carul pe care îl construiesc asemenea unui mare arhitect și-mi promit că sezonul următor o să-mi confecționez o sanie.

Imaginea de referință, care este preluată de pe site-ul www.pixabay.com, mă face să realizez încă o dată frumusețea lumii în care trăim și totodată îmi arată cât de repede trece timpul și cât de important e să ne facem vara sanie și iarna car.  

12940cookie-checkVara sanie și iarna car

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.