Intime Gânduri

Corina Marinescu
Saleuri vegane cu susan

Saleuri vegane cu susan

Timp de citire: 2 minute

Când l-am văzut pe finuţul meu cum savurează pofticios saleurile pregătite de mama lui, am ştiut că trebuie să veganizez şi această reţetă şi să prepar versiunea mea de saleuri cu susan. Zis şi făcut.

Saleuri vegane cu susan – Reţeta pentru o tavă

Ingrediente şi mod de preparare:

  • 150 gr făină
  • un vârf de sare
  • 150 gr unt din cocos/caju
  • 150 cremă de migdale SimplyV
  • seminţe de susan/chimen

Făina se amestecă cu sarea, untul tăiat bucăţele şi crema de migdale. Compoziţia omogenă se pune 2 ore la frigider. Aluatul se întinde cu sucitorul pe o hârtie de copt şi se taie în forme dreptunghiulare, cu un cuţit cu lamă ondulată. Saleurile se aşează în tava tapetată cu hârtie de copt, se ung cu puţină apă, iar deasupra lor se presară seminţe de susan/chimen. Preparatul se lasă în cuptorul încălzit la 200 grade pentru 25 de minute sau până se rumenesc frumos.  

Saleuri vegane cu susan
Saleuri vegane cu susan

Amintiri stârnite de papilele gustative

Nici nu ştiu cum să explic senzaţia pe care am avut-o când am gustat minunatele saleuri. Eram puţin îngrijorată dacă o să-mi reuşească reţeta pentru care am sacrificat o cutie întreagă de cremă de migdale şi puţin mai mult de o jumătate de unt vegan preferat. Dar când am văzut că saleurile au crescut şi au prins forma mult aşteptată, m-am liniştit. Nu aveau cum să nu fie delicioase.

Gustul preparatului puţin uleios m-a purtat spre amintiri dragi. M-am simţit din nou în cofetăria mea preferată din viaţa anterioară. Parcă acum retrăiesc momentele când petreceam minute întregi în faţa vitrinei cu prăjituri, pentru ca la final să aleg tot aceleaşi îndrăgite deserturi. Şi pentru că aroma saleurilor proaspete nu mă lăsa deloc indiferentă, evident că plecam încărcată şi cu acest preparat.

Acum însă, rar se întâmplă să zăbovesc în faţa unei vitrine cu prăjituri. Ultima dată când m-am simţit efectiv fascinată de ceea ce se desfăşura în faţa ochilor mei a fost la Cloud Cakes din  Paris. Îmi amintesc că atunci mi-am dorit să mă mut în acea micuţă cafenea, fără bagaje, doar cu apetitul imens pentru tot ce îmi lipsea şi am regăsit în acea spectaculoasă vitrină. O parte din mine a rămas acolo.

Dar revenind la saleurile mele cu susan, trebuie să spun că sunt demenţiale. Poate pentru că n-am mai mâncat de mulţi ani saleuri, poate pentru că m-am simţit ca un patiser mândru că i-a ieşit reţeta. Indiferent pentru ce motiv, le ador şi e clar că voi repeta această reţetă curând. Foarte curând!

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin.

11670cookie-checkSaleuri vegane cu susan

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.