Intime Gânduri

Corina Marinescu
Servieta misterioasă

Servieta misterioasă

Timp de citire: 3 minute

Povestea

În urmă cu două luni socrul meu ne-a lăsat, când s-a întors din străinătate, o servietă misterioasă și o pălărie veche și ne-a spus că cineva va veni să le ia. Nu ne-a fost învederat nici conținutul genții, nici numele persoanei căreia îi este destinată și nici ziua în care servieta misterioasă va fi revendicată.

Am așezat cele două obiecte lângă scările de la intrare, însă când am observat că timpul trece și nimeni nu vine după ele le-am mutat la etaj, în camera de oaspeți.

Presupun că persoana care va veni într-un final după cele două lucruri este un bărbat, trecut de 60 de ani, care poartă pălărie mărimea 57 (M 7 1/8), brandul Atrium (crushable, water proof). Însă la fel de posibil este ca persoana care ne va bate în ușă și care va revendica cele două obiecte misterioase să fie văduva sau amanta acelui bărbat a cărui siluetă o pot deja vedea în minte. Sau poate ne va căuta un tânăr la fel de suspect precum sunt pălăria și servieta pe care le găzduim momentan în locuința noastră.  

Ce conține servieta misterioasă?

Servieta misterioasă este evident veche, confecționată dintr-un plastic dur, cu mâner și cifru, marca Ergo. Pare încăpătoare și de aici a apărut și marea întrebare. Ce conține?

Aș fi tentată să spun că înăuntrul servietei se află un costum bărbătesc, o cravată sau o pereche de pantofi, toate care completează ținuta în care vedeta e bineînțeles pălăria. Se poate totuși ca hainele din interiorul genții să nu se asorteze deloc cu pălăria.

Poate sunt lucruri pe care bărbatul le-a uitat când l-a vizitat pe cel care i-a înmânat socrului meu lucrurile. Sau poate înăuntrul genții e corespondența pe care purtătorul pălăriei a purtat-o cu o femeie de la depărtare sau documente importante care nu pot să cadă pe mâini greșite.

N-ar fi interesant ca servieta misterioasă să conțină bani cash și noi să nu avem habar că păstrăm o asemenea comoară? Sau și mai palpitant, cum ar fi dacă înăuntrul ei s-ar afla o hartă care ne-ar putea conduce spre aventură și răsplată pe măsură? Și dacă așa ar sta lucrurile mă întreb, cum ne-am simți noi știind că nu putem cheltui sau nu ne putem bucura de ceea ce nu este al nostru? Mai bine să nu știm deci.

Dar dacă servieta misterioasă conține substanțe periculoase, arme sau chiar bombe? N-ar trebui să știm ce păstrăm în casă? Poate ar trebui să informăm echipele de intervenție pirotehnice! Dar dacă mă alarmez degeaba?

Ce conține servieta misterioasă?
Ce conține servieta misterioasă?

Misterul ne înconjoară!

Cert este că bagajele suspecte au alertat de multe ori autoritățile. Uneori însă descoperirile au fost uluitoare, cum a fost și cazul servietei descoperite în munții Adygea, regiunea Caucaz din Rusia, ce aparținea societății secrete naziste a SS-ului. Ahnenerbe sau „Societatea pentru cercetarea moștenirii ancestrale germane” studia ocultismul, forțele supranaturale și tot ce părea misterios, astfel că nu a fost o mare surpriză atunci când s-a descoperit că servieta conținea două cranii.

Trăim o viață plină de mister și dovadă stau miile de întrebări pe care ni le punem zilnic și la care nu găsim răspuns nici după o documentare temeinică în cele mai întunecate zone ale subconștientului. Dar ne place acest mister. Ne place să gândim, să ne imaginăm, să facem presupuneri și să creăm diferite scenarii. Ne place să nu cunoaștem totul, pentru că tocmai posibilitatea totului ne incită.

Misterul dă aripi unei minți curioase dornică să-l elucideze. Misterul fascinează mintea unei persoane capabilă să se afunde în cunoaștere și trezește în ea dimensiuni nebănuite. Misterul este picanteria care ne condimentează viața și o face mai interesantă.

Cunoaștere vs. mister

Dacă voi încerca să deschid servieta misterioasă, presupunând că nu are setat un cod de siguranță sau ghicesc destul de repede cele trei cifre? Știu că de îndată ce o voi deschide și voi afla ce conține misterul care o învăluie se va disipa și nu-mi doresc asta. Și în mod cert nimic din ceea ce se va regăsi în interiorul genții nu va putea vreodată să bată ceea ce-mi imaginez eu că se află în ea.

Așa că-l aștept în continuare pe bărbatul căreia îi este destinată pălăria și servieta misterioasă și mă mai joc între timp de-a detectivul. Totodată însă aștept ca posesiunea să se transforme în proprietate. Va fi altă poveste dacă nu o să mai fiu încorsetată de barierele eticii și moralității.   

Servieta misterioasă
Servieta misterioasă

Update

După alte câteva luni servieta misterioasă şi pălăria Atrium 57 au fost în sfârşit revendicate. Un bărbat grizonat şi amabil, un turist îndrăgostit de România, un om de afaceri pesimist este cel care s-a arătat extrem de ataşat de pălărie şi mai puțin interesat de servieta al cărei conținut nu mi l-am dorit să-l cunosc. Misterele rămân mistere doar dacă ne dorim să le păstrăm aşa. Am aflat totuşi că în servieta misterioasă Ergo se află … Hmm … nu-ti spun!

Imaginea de referință și colajul sunt preluate de pe site-ul www.pixabay.com iar fotografia din articol îmi aparține.

4380cookie-checkServieta misterioasă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.