Intime Gânduri

Corina Marinescu
Cornulețe cu nucă – Rețetă vegană

Cornulețe cu nucă – Rețetă vegană

Timp de citire: 2 minute

Încă din copilărie am descoperit că faimoasele cornulețe cu nucă au puterea de a vindeca orice. Pe atunci rețeta era alta. Dar cum poftele culinare trebuie satisfăcute și cum amintirea unui preparat trebuie să dăinuie, am veganizat și acest desert preferat. Ce a ieșit? O minunăție!

#delicious #vegan #guiltfree

Povestea

Ieri am stat la plajă, încercând, ca în fiecare an, să obțin acel bronz perfect la care tânjesc în lunile de iarnă.

Și tot întorcându-mă de pe o parte pe alta, ca o plăcintă în tigaie, hotărâtă ca razele soarelui să mă sărute pe toate părțile, m-a luat o ușoară durere de cap. Dar cum știu că orice durere trece, dacă mă înfrupt din acele delicioase cornulețe cu nucă pe care mama mi le făcea de fiecare dată când nu mă simțeam bine, mi-am gătit splendida rețetă.

Ca orice preparat pe care aleg să îl fac și cornulețele cu nucă necesită puține ingrediente, se prepară ușor și rapid și sunt foarte delicioase. Merg perfect cu un pahar de lapte de soia cald și, după cum am spus deja, vindecă orice durere.

Evident, presiunea de pe capul meu a dispărut cât ai spune „cornulețe cu nucă” de îndată ce am devorat primele bucăți din cele 35 câte au ieșit. Și pentru că tot ce-i bun trebuie împărtășit, iată rețeta!

Cornulețe cu nucă – Rețeta

Ingrediente:

  • 250 gr făină
  • 150 gr nucă măcinată
  • 3 linguri zahăr brut
  • 5 linguri ulei de măsline
  • apă plată

Mod de preparare:

  • Se amestecă și se frământă 250 grame de făină cu 150 grame nucă măcinată, 4 linguri zahăr brut, 5 linguri ulei de măsline și cam 100 ml apă plată (sau cât cere aluatul).
  • Se formează cornulețele și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se dau la cuptorul încălzit la 200 grade pentru 25 de minute.
  • Cornulețele cu nucă se scot din cuptor și se tăvălesc calde prin zahărul brut transformat în pudră.

Dacă te poți abține, recomandat e să le lași să se răcească înainte de consum. Dar cine sunt eu să dau sfaturi, că eu mereu încalc regula asta?! Poftă bună!

Imaginea de referință și fotografiile din articol îmi aparțin.

9500cookie-checkCornulețe cu nucă – Rețetă vegană

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.