Intime Gânduri

Corina Marinescu
Mi se zbate ochiul drept – superstiție vs. fenomen medical

Mi se zbate ochiul drept – superstiție vs. fenomen medical

Timp de citire: 2 minute

Sfârșitul anului 2020 m-a prins întrebându-mă cum se face că articolul cu cele mai multe vizualizări pe „Intime Gânduri” este cel intitulat „Cioburile aduc noroc. Superstiție?”? Sunt românii superstițioși? Cifrele arată că da, dar eu sunt superstițioasă? Mi se zbate ochiul drept.

Superstiții

Cândva nu mă întorceam din drum pentru nimic în lume, nu călcam pe canalele cu șase găuri, nu treceam pe sub scara deschisă, credeam cu tărie că dacă mă mănâncă palma stângă voi primi bani, iar dacă mă mănâncă palma dreaptă voi fi nevoită să fiu mai darnică decât mi-am plănuit și speram la norocul garantat de orice trifoi cu patru foi găsit. Dar acum, mai cred în superstiții?

La nici câteva minute după ce toate aceste gânduri îmi zburdau libere prin minte, m-am trezit analizându-mi în oglindă ochiul drept care mi se zbătea pe un ritm doar de el știut. Și fără niciun fel de premeditare m-am trezit întrebându-mă „Oare ce înseamnă când mi se zbate ochiul drept?”.

Semnificație

Nu m-am gândit nicio secundă că zbuciumul ochiului drept poate fi un fenomen cauzat de oboseală, deshidratare sau stres. În niciun moment n-am dat întâietate posibilității ca acest simptom medical să apară datorită unei deficiențe de calciu sau magneziu din dieta mea. Nici nu l-am pus pe seama alergiei care-mi dă uneori peste cap tot corpul.

Nu! În schimb, am fugit spre bibliotecă și am îmbrățișat mult îndrăgita Carte de vise care, pe lângă tălmăcirea a peste 1300 de vise, descrie misterul numerelor, tratează prevestirile, chiromanția, ghicitul în cărți și în cafea, cuprinde semnificația fizionomiilor, limbajul florilor și al plantelor și păstrează un capitol pentru destinul zodiacal. Deci da, mai sunt superstițioasă.

Lecturând pagina 79 am aflat repede că zbuciumul globului ocular drept semnifică că o mare dorință se va împlini în curând. Hmm! Oare care dintre ele? Coada ochiului drept, se pare, prevestește, atunci când pulsează, o ceartă cu o persoană apropiată, pe când zbaterea pleoapei drepte aduce veselie. Nu cred că mai trebuie să scriu, căci e clar! În acel moment, buimacă din cauza informațiilor acumulate, nici nu mai știam ce anume mi s-a zbătut în urmă cu câteva minute și ce însemnătate să-i dau.

Sfântul Google m-a băgat în ceață totală. Se pare că și intervalul de timp în care ți se zbate ochiul drept contează, iar pentru că era seară am acceptat bucuroasă că zbaterea ochiului meu este un semn încurajator că totul va fi bine.

Carte de vise. Simboluri, interpretări, superstiții!
Carte de vise. Simboluri, interpretări, superstiții!

Totul va fi bine

„Totul va fi bine” cântau în urmă cu mulți ani HI-Q, inspirați probabil de zbaterea ochiului drept la ceas de seară. Câtă putere au aceste cuvinte și cât de actual este acest vers într-o perioadă în care cu toții ne dorim să fie bine.

Acum știu că va fi bine. Am citit, la pagina 99, că linia vieții, cea care circulă în jurul Muntelui lui Venus, are ca punct de plecare încheietura mâinii și nu invers, așa cum greșit credeam până acum, iar ramurile de la bază, de care mă temeam fără sens, reprezintă șansele de îmbogățire pe care acum le doresc, le accept și le sărbătoresc cu toată inima. Superstiții sau nu, totul va fi bine!

Și acum când scriu acest articol, mă gândesc că, în anul 2021, plănuiesc să nu mai fiu la fel de superstițioasă dar să continui totuși să cred în Karma.

Imaginea de referință este preluată de pe de pe site-ul www.pixabay.com, iar colajul din articol îmi aparține!

8230cookie-checkMi se zbate ochiul drept – superstiție vs. fenomen medical

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.