Intime Gânduri

Corina Marinescu
Covrigi cu susan – O rețetă ușoară și delicioasă

Covrigi cu susan – O rețetă ușoară și delicioasă

Timp de citire: 2 minute

Mi s-a făcut poftă de covrigi cu susan, proaspeți și fragezi. Dar cum asemenea covrigi găsesc de obicei doar pe Bulevardul care duce spre Piața Mare și astăzi nu am ajuns în centru m-am hotărât să-i gătesc eu. Întâmplarea face că tocmai zilele astea mi-am cumpărat semințe de susan și chiar mă întrebam ce să fac cu ele.

Semințele de susan sunt alcătuite din grăsimi sănătoase, sunt bogate în acizi grași polinesaturați, reprezintă o sursă de proteină naturală, sunt lipsite de colesterol, conțin minerale precum: fier, zinc, cupru, calciu, magneziu, mangan și totodată o cantitate semnificativă de vitamina B și E.

N-am mai pregătit niciodată rețeta asta dar am aflat destul de repede cât de ușoară este prepararea minunaților covrigi cu susan.

Ingrediente aluat (pentru 4 covrigi):

  • 1 linguriță zahăr brut
  • 75 ml apă călduță
  • 5 gr drojdie uscată
  • 225 gr făină
  • un praf de sare
  • 25 ml ulei de măsline
  • 50 ml lapte de soia cu vanilie

Ingrediente uns:

  • 1 lingură lapte de soia cu vanilie
  • 1 linguriță miere sau sirop de arțar
  • susan sau mac

Mod de preparare:

Apa călduță, zahărul și drojdia uscată se amestecă într-un bol și se lasă să crească timp de 10 minute. Peste făina cernută se adaugă sarea, uleiul de măsline, laptele de soia și amestecul cu drojdie. Aluatul se frământă și se lasă la dospit, într-un bol uns cu ulei de măsline, pentru o oră.

Aluatul pufos se împarte în patru bile egale. Fiecare bilă se mai împarte în jumătate și fiecare jumătate se rulează pe blatul de lucru sau în mâini până se formează un șnur lung cam de 40 cm. Cele două șnurului de aluat se împletesc și se unesc. Covrigii se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, unde se mai lasă să crească 15 minute, timp în care cuptorul se încinge la 190 grade.

Covrigii se ung cu amestecul format din lapte de soia cu vanilie și 1 linguriță de miere sau sirop de arțar, după care peste ei se presară susan sau mac din belșug. Covrigii mei cu susan s-au rumenit perfect în doar 35 de minute și au fost delicioși.

Bucățică covrig cu susan
Lucky și covrigul cu susan

Până și cățelul meu s-a arătat nerăbdător să deguste (o bucățică mică, bineînțeles fără susan)!

Imaginea de referință și cea din articol îmi aparțin, ambele fiind realizate sub razele unui soare puternic de toamnă blândă.

4950cookie-checkCovrigi cu susan – O rețetă ușoară și delicioasă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.