Intime Gânduri

Corina Marinescu
Cheesecake vegan cu zmeură – Curcubeu pe cerul gurii

Cheesecake vegan cu zmeură – Curcubeu pe cerul gurii

Timp de citire: 3 minute

Nici în cele mai fantastice vise n-am îndrăznit să cred că de ziua mea voi primi 3 torturi. Primul tort, cel cu blat pufos și fructe de pădure, l-am primit din partea părinților mei, cu puțin înaintea zilei de 30 martie. L-am devorat, împreună cu cei față de care mă simt profund recunoscătoare pentru că mi-au dat viață, în ziua ce s-a vrut a fi un pre-party. Pentru că îmi era poftă, la #35, am hotărât să reproduc desertul pe care obișnuiam să-l fac acum câțiva ani, de această dată cu ingrediente 100% plant based. Așa că am gătit, împreună cu soțul meu, un cheesecake vegan cu zmeură, din dorința de a-mi încânta papilele gustative la maxim. Și pentru că și-au dorit să sărbătorească alături de mine, câțiva prieteni dragi mi-au adus în dar un tort, marca Rawissima, spre a ne îndulci de-a binelea.

E suficient să spun că doza de dulce de ziua mea a fost perfect respectată, iar eu m-am simțit pe deplin răsfățată. Însă ce m-a încântat cel mai tare a fost că, în unanimitate de voturi, desertul câștigător, cel care a rămas pe buzele tuturor, a fost minunatul meu cheesecake vegan cu zmeură, declarat de către o degustătoare „curcubeu pe cerul gurii”.

Și pentru că se face extrem de ușor și de rapid, dar mai ales pentru că este extraordinar de gustos, îmi doresc să împărtășesc și cu tine rețeta desertului meu preferat.

#35 & cheesecake vegan cu zmeură

Cheesecake vegan cu zmeură – Rețeta pentru 2 kg

Ingrediente blat:

 • 300 gr biscuiți vegani
 • 125 gr unt de caju
 • 50 ml ulei de cocos

Ingrediente cremă cu zmeură:

 • 450 gr brânză din migdale natur
 • 100 zahăr brut pudră
 • 50 gr zmeură liofilizată pudră

Ingrediente cremă albă:

 • 300 gr brânză din migdale natur
 • 150 gr iaurt de soia natur
 • 50 gr zahăr de mesteacăn pudră
 • 1 lingură esență de vanilie pură

Ingrediente decor:

 • 1 linguriță de zmeură liofilizată pudră
 • Zmeură proaspătă

Mod de preparare:

Se zdrobesc biscuiții și se amestecă cu untul topit la baie-marin. Compoziția se pune în tava cu pereți detașabili, unsă în prealabil cu unt și se lasă în frigider cam 30 de minute.

Pentru prima cremă se amestecă: 450 gr brânză din migdale natur, 100 gr zahăr brut pudră și 50 gr zmeură liofilizată pudră (din care se păstrează o linguriță pentru decor). Crema rozalie se toarnă peste blatul de biscuiți și se dă la cuptorul încălzit la 180 grade pentru 20 de minute.

Pentru cea de-a doua cremă se amestecă 300 gr brânză din migdale natur, 150 gr iaurt de soia natur, 50 gr zahăr de mesteacăn pudră și 1 lingură esență de vanilie pură. Crema albă se toarnă peste preparat și se mai dă la cuptor pentru 15 minute.

După ce cheesecake-ul s-a răcit, prăjitura se dă la frigider 24 de ore, timp în care crema cu fructe își va schimba puțin culoarea datorită oxidării.

Pentru decor se folosește zmeură proaspătă pe lângă care se pudrează zmeură liofilizată pudră (în plus, eu am ornat cu un mini cheesecake gătit în același mod într-o formă de biroșe și cu o vată pe băț peste care am pudrat puțină zmeură liofilizată).

Felie de cheesecake vegan cu zmeură

Garantez că desertul este unul spectaculos ce vă va face să vă lingeți pe buze și să cereți și o a doua porție. Acestea fiind spuse, vă provoc să gătiți și vă urez poftă bună!

Și cum astăzi este ziua prietenei care în fiecare an îmi spune „La mulți ani!” la 14:15 minute, e rândul meu să-i întorc urările de bine și să-i ofer în dar un tort cu aromă de turtă dulce și portocale.

Imaginea de referință și fotografiile din articol îmi aparțin și trebuie să mărturisesc faptul că de fiecare dată când le privesc mi se face iar poftă de un cheesecake vegan cu zmeură.

8930cookie-checkCheesecake vegan cu zmeură – Curcubeu pe cerul gurii

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.