Intime Gânduri

Corina Marinescu
Zbor cu balonul cu aer cald – dorință

Zbor cu balonul cu aer cald – dorință

Timp de citire: 2 minute

Am zburat cinci săptămâni în balon, alături de doctorul Fergusson, vânătorul Kennedy și servitorul Joe, explorând cu mintea continentul african. Și acum, singurul lucru pe care mi-l doresc este să zbor cu balonul sub un cer senin, pe deasupra caselor ce cu siguranță îmi vor părea în miniatură.

Așa e când citești colecția „Winnetou” a lui Karl May și cărțile de aventură ale lui Jules Verne, când stai închisă în casă de prea mult timp. Imaginația începe să zburde și se contopește cu o dorință de a pleca pe urmele eroilor.

În mod sigur nu-mi propun să călătoresc de pe insula Zanzibar până pe malul fluviului Senegal, însă un zbor cu balonul de o oră peste orașul în care locuiesc nu sună rău deloc. Vreau să pășesc în nacelă precum pasagerii Victoriei și să mă las cuprinsă de entuziasm și adrenalină, să zbor „când la înălțimi amețitoare, când la o sută de picioare de la pământ”, să văd harta orașului meu „cum se desfășoară dinaintea ochilor mei pe marele atlas al lumii”.

În urmă cu câțiva ani mi-am depășit frica de înălțime când am zburat cu motoparapanta și am sărit în gol de la o înălțime de 30 de metri. Iar acum, când simt că am învățat totul despre balonul umflat cu hidrogen descris de protagonist, mi-aș dori să zbor ghidată de vânt, cu un balon cu aer cald.

Zbor cu motoparapanta
2018 – Zbor cu motoparapanta

La un rapid search pe google am descoperit că m-aș putea îmbarca pentru un zbor cu balonul la doar câțiva kilometrii de casa mea, astfel că aș putea trece pe deasupra locuinței mele să-i fac cu mâna lui Lucky, care, în mod sigur, se va mira de obiectul ciudat din aer, la fel cum au făcut-o indigenii din Kazeh când au fost convinși că Luna a coborât printre ei, cu cei trei fii ai săi.  

Orele recomandate de zbor sunt la răsăritul și apusul soarelui, atunci când atmosfera este calmă, iar razele nu sunt un pericol pentru învelișul balonului, când cerul este senin, vizibilitatea bună și viteza vântului potrivită.

Și cum n-am de ce să mă tem de săgețile triburilor care nu înțeleg acest mijloc de transport neconvențional și nici de vreun atac al lăcustelor care ar putea să sfâșie pânza, vreau să zbor cu balonul. Port speranța că balonul plutește lin și nu mă va ameții și știu că în zbor nu se resimte vântul deoarece balonul se deplasează odată cu el. Așa că, pentru că îmi doresc să beau un pahar de șampanie la înălțime și pentru că sper la o aterizare mai bună decât cea descrisă de Jules Verne în romanul său, vreau să zbor cu balonul cu aer cald.

Cine vine cu mine?

Imaginea de referință este preluată de pe de pe site-ul www.pixabay.com.

Vreau să zbor cu balonul și cred cu tărie că dorințele se împlinesc dacă sunt dorite din tot sufletul.

8860cookie-checkZbor cu balonul cu aer cald – dorință

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.