Intime Gânduri

Corina Marinescu
Bombe vegane, fără zahăr şi fără gluten

Bombe vegane, fără zahăr şi fără gluten

Timp de citire: 2 minute

Regulile gastronomiei pe care le urmez cu sfinţenie spun că un recipient pentru mâncare nu se returnează niciodată gol. Aflată în faţa a două astfel de boluri m-am decis să le umplu cu ceva dulce. Pentru tata am ales să gătesc bombe vegane, fără zahăr şi fără gluten (pentru că încearcă să mănânce sănătos), iar socrului meu i-am pregătit delicioasele cornuleţe cu nucă (cu zahăr de mesteacăn în locul celui brut, pentru că diabetul îl constrânge alimentar). Soţul meu şi mamele noastre ar fi mâncat orice.

Sunt zile şi zile, dulciuri şi dulciuri. Nu pot să zic că i-am dat pe spate cu preparatele mele, dar măcar n-au fost “oribile” precum noul meu fals breton. Recunosc, deserturile raw vegane sau doar vegane, fără zahăr şi fără gluten, nu pot fi la fel de bune precum cele “dulci de te leşină la inimă”, decorate cu cremă şi frişcă. Dar cum ce e delicios nu e neapărat şi sănătos, am ales să schimb puţin foaia şi să testez preparate mai potrivite corpului.

După reacţiile celor dragi e clar că mai am puţin de muncit, dar eu consider că mi-au ieşit deserturile bombă (pun intended). Pentru că intenţionez să le mai gătesc şi să le includ în cartea de bucate şi pentru că aştept feedback şi din partea altora, redau mai jos minunatele reţete despre care am vorbit.

Bombe vegane cu cocos – Reţetă uşoară şi rapidă

Bombe vegane cu cocos
Bombe vegane cu cocos

Ingrediente şi mod de preparare:

300 gr fulgi de cocos, 10 linguri ulei de cocos, 4 linguri sirop de arţar, 16 migdale

Se amestecă 200 gr fulgi de cocos cu 10 linguri de ulei de cocos topit şi cu 4 linguri de sirop de arţar. Compoziţia se pune la frigider pentru 30 de minute. Se ia o migdală şi se îmbracă în compoziţie, după care bila se tăvăleşte prin alţi 100 gr fulgi de cocos.

Desertul se păstrează la frigider şi se consumă în maxim 2-3 zile.

Bombe vegane cu cacao – Reţetă uşoară şi rapidă

Bombe vegane cu cacao
Bombe vegane cu cacao

Ingrediente şi mod de preparare:

1 cutie de năut fiert, 1 lingură ulei de cocos, 2 linguri sirop de arţar, 1 banană, 4 linguri cacao, 16 alune de pădure, 100 gr nucă măcinată

Năutul fiert se blenduieşte cu 1 lingură ulei de cocos, 2 linguri sirop de arţar şi 1 banană.
În amestec se încorporează 4 linguri de cacao. Se ia o alună de pădure şi se îmbracă în compoziţie, după care bila se tăvăleşte prin 100 gr nucă măcinată.

Desertul se păstrează la frigider şi se consumă în maxim 2-3 zile.

Spor la gătit şi poftă bună!

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin. Arată apetisant bombele vegane, nu?

11590cookie-checkBombe vegane, fără zahăr şi fără gluten

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.