Intime Gânduri

Corina Marinescu
Colțul meu de biniște – hygge la mine

Colțul meu de biniște – hygge la mine

Timp de citire: 2 minute

Ceea ce danezii transmit sublim prin „hygge” se traduce în limba română prin „biniște”. Mă simt bine în propria-mi casă (chiar și concediul s-a transformat, fără regrete, de multe ori în staycation) și mi-am dorit să pot exprima asta într-un singur cuvânt, în limba română, încă de când am realizat cât de cozy mă simt acasă. Starea de bine de acasă e acum biniște, așa cum am descoperit pe www.hygge.storia.ro.

Pentru mine acasă este tot. Acasă este restaurant, birou, cinematograf, terasă, sală de fitness, plajă și lista poate continua. În aceste condiții mi-ar fi fost imposibil să am doar un singur colț de biniște. Așa se face că am două. Unul în living și celălalt pe terasă.

Inside hygge

Pe canapeaua mea ușor incomodă, dar extrem de bine integrată în desingul interior, mă simt cel mai bine. Locul meu pe pufoșenia gri este ales după criterii bine gândite și cel mai probabil acceptate chiar și de Sheldon Cooper. Acesta este al meu centrum mundi și spațiul din care observ cum întreaga lume gravitează în jurul imaginației mele, acesta este locul care mă îndeamnă să mă „relax”, între perinițele decorative, albume și cărți, îmi găsesc biniștea.

Outdoor hygge

Când alții încep să se plângă de căldură eu realizez că a sosit anotimpul meu preferat. În sfârșit e cald. Mama mi-a spus, cândva demult, că doar atunci când termometrul indică peste 30 de grade Celsius pot merge la ștrand, așa că am memorat că, pentru mine, doar când se trece de această minunată temperatură e vară, indiferent de ziua calendaristică.

În sfârșit am renunțat la șosetele flaușate și nu mă mai acopăr cu păturica gri, ce nu părăsește canapeaua nici măcar în sezonul estival. Deschid ușa să intre căldura în casa răcoroasă, ies pe terasă îmbrăcată doar într-un tricou larg ce nu-mi aparține, mă întind pe hamac și dau concurs de lenevit cu cățeii mei. Ascult cântecul vrăbiuțelor care se adăpostesc în pomi și zgomotul pe care-l face Rocky când se plimbă prin living (singurul white noise care mă liniștește) și mă aventurez în BTD 6. Observ că până și modelul pavajului din grădină imită patternul unei hărți din cel mai tare joc de strategie și mă amuz în timp ce plasez în gazon un Wizard Monkey imaginar.

Beau o bere de ghimbir cu ananas, mă relaxez în colțul meu de biniște de afară și aștept furtuna ce se anunță amenințător cu tunete. Ce poate fi mai hygge decât asta? Să răspundă soțul meu care stă pe celălalt hamac și face același lucru.

Imaginea de referință este preluată de pe de pe site-ul www.pixabay.com pentru că cine își dorește să-mi vadă colțurile de biniște trebuie să mă viziteze.

9420cookie-checkColțul meu de biniște – hygge la mine

2 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.