Intime Gânduri

Corina Marinescu
Amintiri din trecut şi din viitor

Amintiri din trecut şi din viitor

Timp de citire: 2 minute

Pizza la micul dejun, șampanie la miezul nopţii, artificii în minte și fluturi în stomac.

31.12.2021

Anul 2022 a început fără Betty White şi fără sărut la miezul nopții, cu câteva regrete împletite cu mai multe promisiuni şi cu o explozie care a cutremurat întregul Pittsburgh cu forța a 30 de tone de Trinitrotoluen.

Sunt tristă şi fericită în acelaşi timp, iar mintea îmi zboară în mai multe direcţii deodată. Călătoresc fără busolă şi mă pierd. Dar îmi place să mă pierd printre gânduri, căci astfel mi se oferă oportunitatea să mă regăsesc. Şi mereu mă regăsesc în fotografii.

Viaţa mea este surprinsă în imagini, ordonată în foldere şi imortalizată în albume foto.

08.05.2020

Pentru mine, noul an înseamnă un nou album cu amintiri de colecţie din anul care a trecut. Şi în timp ce alţii numără minutele până la trecerea dintre ani, eu număr clipele până când mă voi aşeza în faţa programului cu ajutorul căruia îmi voi ordona amintirile. În timp ce majoritatea oamenilor ciocnesc paharele de şampanie pentru că pământul a mai făcut o rotaţie completă în jurul soarelui, eu beau în cinstea fotocărţii ce aşteaptă nerăbdătoare să fie editată şi pentru toate momentele care urmează să fie captate în imagini.

În viziunea mea, trecutul, prezentul şi viitorul se desfăşoară în acelaşi timp.

13.12.2021

Mereu am considerat că timpul nu se măsoară în minute, ci în zâmbete şi în lacrimi, în amintiri frumoase şi în clipe memorabile. Mă întorc mereu la amintiri, căci sufletul îmi este mult prea puternic ancorat în trecut. Admir atentă lumea care mă înconjoară, clipesc şi văd totul aşa cum a fost. Clipesc din nou şi urmăresc posibilităţi infinite care se desfăşoară puţin înceţoşate în faţa mea, iar când pleoapele mi se ating trăiesc prezentul pe care mi l-am ales.

Imaginea de referință este preluată de pe site-ul www.pixabay.com, pentru că fotografiile pe care le realizez ajung doar în albumul foto şi pentru că toate amintirile, din trecut sau din viitor, prind aceeaşi formă.

11550cookie-checkAmintiri din trecut şi din viitor

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.