Intime Gânduri

Corina Marinescu
Ești ceea ce trăiești

Ești ceea ce trăiești

Timp de citire: 2 minute

Ești ceea ce gândești în aceeași măsură în care ești ceea ce spui, ceea ce faci, ceea ce asculți, ceea ce citești, ceea ce mănânci și lista poate continua. Pe scurt, ești ceea ce trăiești. Iar felul în care trăiești depinde doar de tine.

Deși ești tentat să dai vina pe lumea exterioară, tu ești cel care alege să trăiască în modul în care o faci. Tu dai naștere gândurilor din mintea ta, tu rostești cuvintele care alunecă pe limbă, tu întreprinzi activitățile pe care corpul tău le execută, tu dai play unei anumite melodii, tu vizionezi filmul care se desfășoară în fața ochilor tăi, tu lecturezi volumul pe care îl ți în brațe, tu savurezi mâncarea din farfuria ta.

Pare că totul este despre tine. Însă tu nu ești centrum mundi, tu doar faci parte din minunata lume în care te-ai născut. Și în clipa în care realizezi acest lucru și înțelegi cine ești, descoperi sensul vieții și devii una cu Universul în care trăiești.

Primul pas: Înlocuiește EGO cu ECO

Înțelege că nu te afli în vârful piramidei, deși te-ai așezat singur acolo și de-ai declarat învingător, ci că ești parte din acel TOT pe care acum îl subjugi. Înlocuiește egoismul cu generozitatea. Înțelege că ești o componentă egală, într-o relație reciprocă și simbiotică cu restul naturii și îmbrățișează strâns acest adevăr.

Pasul al doilea: Nutrește sentimente pure

În societatea modernă pare destul de greu să-ți păstrezi starea de calm și inima pură, însă aceasta este provocarea supremă pe care ai acceptat-o încă de dinainte să te naști. Pentru că bunătatea nu are granițe, transformă compasiunea, empatia, dragostea și recunoștința în punctele tale cardinale și ghidează-te după principii și valori care pornesc din adâncul inimii tale.

Pasul al treilea: Alege înțelept

Ești suma alegerilor tale, cumulul emoțiilor pe care le simți și le răspândești, ești ceea ce trăiești. Cântărește bine înainte să acționezi și alege să iei cele mai bune decizii pentru acel TOT în care exiști, nu doar pentru tine. Contribuie la binele general și observă cum acesta se va răsfrânge și asupra individualității tale.

Pasul al patrulea: Descoperă-te

La întrebarea „Cine ești tu?” nu trebuie să răspunzi nici spunându-ți numele, nici calculându-ți vârsta, nici vorbind despre profesia pe care o ai, nici enumerându-ți hobbyurile și nici descriindu-ți personalitatea. Iar când devii conștient de tine, când descoperi cine ești cu adevărat, nici nu mai contează răspunsul rostit, pentru că ajungi să te exprimi pe o frecvență care nu mai implică cuvinte.

Pasul al cincilea: Fii unul cu Universul

Trăind în armonie cu lumea în care exiști, devii unul cu acel TOT. Ești parte din Univers, ființă cu puteri creatoare și scop înălțător, iar în momentul în care îți însușești destinul și trăiești pentru realizarea lui, devii unul cu acesta.   

Imaginea de referință este preluată de pe site-ul www.pixabay.com, parte din Universul care te înconjoară.

12900cookie-checkEști ceea ce trăiești

4 comments found

  1. Pentru ca stiintific a fost dovedit ca cititul are un impact pozitiv asupra creierului, aloca in fiecare zi cateva minute in care sa citesti ceva interesant. Cele 2 minute pe care le-ai alocat astazi pentru lectura sunt esentiale pentru a-ti imbogati gandirea si a avea o zi mai frumoasa!

  2. Felicitari pentru acest articol uimitor despre ceea ce inseamna trairea in armonie cu lumea inconjuratoare! Este clar ca ai luat ceva timp pentru a gandi si a examina profund aceasta tema si asta se vede in cuvintele minunate pe care le-ai folosit si in modul in care le-ai asezat in scris. Te felicit pentru aceasta abilitate de a crea articole interesante si provocatoare!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.