Intime Gânduri

Corina Marinescu
Super experiența Xcape Room Sibiu

Super experiența Xcape Room Sibiu

Timp de citire: 3 minute

Abia am așteptat ca acest gen de joc să apară și la noi. Și bineînțeles, de când i s-au deschis porțile am fost prezentă să testez Xcape Room Sibiu. Am avut așteptări mari și nu mi-au fost spulberate. Acum doi ani am intrat în The Murder Scene și în The Bunker și am avut parte de cele mai palpitante 60 de minute din viața mea.

Xcape Room Sibiu își descrie jocul ca fiind „cea mai interactivă metodă de petrecere a timpului liber din oraș, de care se poate bucura oricine. Camerele noastre sunt gândite cu precizie și reprezintă unele dintre cele mai challenging escape rooms din țară” și lansează următoarea provocare: „Află dacă alături de un grup de prieteni, membrii ai familiei sau colegi de serviciu poți evada în 60 de minute și poți elucida misterul fiecărei povești”.

Ador genul acesta de jocuri. Îmi place rolul de participant dar trebuie să mărturisesc că mă distrează enorm și postura de organizator. Jocul Treasure Hunt (și aici trebuie să fac referire la articolul „Cel mai tare pre – birthday present!”), camerele de groază și cele din care trebuie să evadezi sunt jocurile mele preferate. Nu degeaba mi-am creat propriile astfel de aventuri. Mă declar o super fană!

În prezent Xcape Room Sibiu propune trei camere de evadare: Laboratory, Bunker Technology și The Jigsaw și evident îmi doresc să intru în fiecare. Cam greu totuși cu mobilizarea prietenilor! Și cum nu pot merge singură am așteptat până ce mi-am primit cadoul!

De parcă echipa XRS ar fi știut că exact asta îmi doresc a creat o provocare: „Hello XSquad! Pentru a lua parte la prima echipă inedită de joc, alcătuită din oameni complet necunoscuți, trebuie să rezolvați un puzzle (evident). Cei Aleși vor primi un mesaj prin care se vor lămuri toate detaliile. Here we go: Misterioasa cameră ce își va primi musafirii, are accesul restricționat. Singura metodă de a pătrunde în aceasta este descoperirea parolei. Ați descoperit un bilet pe care sunt scrise următoarele:

8.8. cronometru ⏲
1.1. lacăt 🔒
7.7. lanternă 🔦
6.2. valiză 💼
7.6. detectiv 🕵️‍♀️
3.3. cablu ☢️
2.5. crimă 🔪
2.4. mister ⁉️

Care este parola?”.

Evident am rezolvat puzzle-ul și am intrat în echipa celor aleși. Nu o să vă spun parola! Vă las să o descoperiți singuri.

Puzzle gri cu o piesă roșie
Puzzle

Jocul s-a desfășurat ieri seară. Am ajuns puțin mai repede, așa cum fac eu de obicei și am putut analiza impresionanta galerie foto cu toți jucătorii. Am constatat cu bucurie că fotografiile care ni s-au făcut acum doi ani stau la loc de cinste în mijlocul expoziției și am luat asta ca un semn de bun augur. Acolo îmi e locul! Printre tinerii entuziasmați, printre iubitorii de adrenalină, printre cei care vor să-și testeze propriile limite.

Am aflat că jocul la care voi participa este The Jigsaw și mai să țip de fericire! Filmele Saw fac parte din franciza horror americană și mărturisesc că sunt printre preferatele mele. Acestea și franciza Final Destination. Le ador!

Am fost legată la ochi și condusă într-o cameră întunecată unde am așteptat cuminte să înceapă jocul. Pe fundal s-a auzit o melodie care m-a făcut să intru imediat în starea de joc. Toate simțurile mi s-au ascuțit. Am auzit diferite zgomote. Lanțuri, lacăte, uși trântite, pași, șoapte. A fost clar. Nu mai eram singură în camera de joc. În jurul meu am bănuit eu atunci mai erau cel puțin cinci persoane. Una dintre ele mirosea puternic a parfum. O alta cred că ședea pe un scaun. În ceea ce mă privește am realizat, când în fața mea s-a trântit o poartă metalică, că mă aflu într-o temniță. Pentru câteva momente m-am simțit ca la Castelul Groazei din Bran, jud. Brașov. I-am ascultat vocea lui Tobin Bell, cel care l-a interpretat pe John Kramar, aka The Jigsaw Killer și am înțeles că jocul a început. Singurul lucru de care m-am temut era gândul că poate cineva poartă pe cap celebrul bear trap sau faimoasa bucket și se va instala panica. Mi-am dat masca de noapte pentru ochi jos și împreună cu străinii cu care am fost închisă în cameră am încercat să evadăm.  

Can you escape? Scris cu cerneală invizibilă, văzut cu lanternă UV
Can you escape?

Nu pot să dau detalii despre încăpere, despre puzzle-uri sau despre cât timp am rămas acolo pentru că asta ar însemna să stric farmecul jocului. În schimb spun doar că a fost o super experiență și că recomand cu toată inima! Xcape Room e un fenomen. Iar ideea de a fi închis într-o cameră cu niște străini e genială.

Pentru că am avut o perioadă mai aglomerată nu am reușit să vizionez încă filmul „Escape Room”. Însă îl am în watchlist și abia aștept să-i dau play. Sunt sigură că va deveni unul dintre filmele mele preferate.

După ce ne-am găsit drumul afară toți cei șase rămași în viață am făcut cunoștință, am povestit despre cât de faină a fost experiența și despre puzzle-urile care ne-au dat bătăi de cap. Am cunoscut oameni tineri și frumoși, iar amintirea acestei seri va fi una de colecție.

Noi am avut free pass însă biletul pentru o persoană variază între 35 – 55 lei, rezervările se pot face online, iar programul cuprinde un interval generos: de luni până duminică, de la 10:00 – 22.00.

Recomand jocul, recomand distracția!

Fotografia de referință este preluată de pe pagina de Facebook a Xcape Room Sibiu, iar celelalte două îmi aparțin.

2520cookie-checkSuper experiența Xcape Room Sibiu

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.