Intime Gânduri

Corina Marinescu
Papanași fierți cu dulceață de afine și brânză din migdale

Papanași fierți cu dulceață de afine și brânză din migdale

Timp de citire: < 1 minut

Gustul copilăriei se traduce prin câteva rețete delicioase la care mă gândesc mereu atunci când mi-e poftă de ceva dulce. Rețeta de papanași fierți îmi aduce aminte de mama. Ea îmi gătea acest preparat când eram mică, ea a reinventat rețeta pentru a se potrivi regimului vegan, ea îmi satisface și acum mofturile culinare. Mama, te iubesc!

Și pentru că dragostea trece prin stomac, am reprodus rețeta și i-am gătit soțului meu papanași fierți vegani. Acum îmi aștept un „Te iubesc!” din partea lui.  

Rețetă papanași fierți vegani

Ingrediente pentru 12 papanași fierți

Pentru compoziție:

  • 300 gr tofu natur, fără saramură
  • 3 linguri sirop de arțar
  • 3 linguri griș integral
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri fulgi de drojdie inactivă
  • Un praf de sare
  • 50 ml lapte de soia cu vanilie

Pentru ornat:

  • 100 gr pesmet
  • 4 linguri de ulei
  • Un vârf de scorțișoară

Pentru servire:

  • Dulceață de afine
  • Brânză din migdale natur

Mod de preparare:

Ingredientele pentru compoziție se amestecă într-un bol. Se formează 12 găluște. Se pun la fiert într-un litru de apă cu sare. Se fierb până se ridică la suprafață. Papanașii fierți se tăvălesc în pesmetul rumenit în ulei și condimentat cu scorțișoară. Desertul se servește cu dulceață de afine și brânză din migdale natur.

Papanași fierți cu dulceață de afine și brânză din migdale - Rețetă vegană
Papanași fierți cu dulceață de afine și brânză din migdale – Rețetă vegană

Rețeta de papanași fierți se gătește extrem de rapid, având un nivel de dificultate ușor, astfel încât și cu două mâini stângi se potrivește o farfurie demnă de un restaurant cu stele Michelin. Iar gustul, e demențial!

Poftă bună!

Imaginea de referință și colajul din articol reaizat în PicsArt îmi aparțin! Nu-i așa că totul arată apetisant?

8510cookie-checkPapanași fierți cu dulceață de afine și brânză din migdale