Intime Gânduri

Corina Marinescu
Puterea și magia unei îmbrățișări

Puterea și magia unei îmbrățișări

Timp de citire: 3 minute

Am aflat despre puterea și magia unei îmbrățișări printr-o îmbrățișare.

Te-am îmbrățișat și parfumul tău puternic și amețitor s-a lipit de mine și n-a mai vrut să-mi dea drumul. Am mirosit a tine toată seara. Acel moment, de care nici n-am știut că am avut nevoie, m-a adus mai aproape de tine și a devenit cadoul perfect.

Beneficiile unei îmbrățișări

Ador îmbrățișările. Se spune că îmbrățișarea este precum o scurtă terapie și totodată că este una dintre cele mai puternice forme de comunicare.

Nu sunt și nici nu aș putea fi conștientă de cum lucrează mecanismul corpului meu, dar în îmbrățișarea ta am simțit cum receptorii din piele, responsabili de sensibilitatea la vibrații și presiune, legați de creier prin sistemul nervos, transmit mesaje de echilibru. Drept urmare, nivelul cortizolului care-mi circulă prin corp a scăzut cu rapiditate și cel al stresului s-a redus imediat.

În îmbrățișarea ta nu m-am mai simțit tristă. Eliberarea în sânge a unei cantități mai mare de serotonină și endorfine m-a liniștit și m-a relaxat. Mușchii mei s-au eliberat de tensiune iar eu m-am dăruit întru totul ție. Ritmul cardiac s-a micșorat și, în liniștea aceea, inimile noastre au putut comunica. Și au vorbit despre noi, făcându-și declarații de iubire, într-un timp pe care noi l-am perceput scurt dar care în realitate a durat o eternitate.

Îmbrățișare între oameni - Puterea și magia unei îmbrățișări
Îmbrățișare între oameni

Îmbrățișarea între oameni

În copilărie obișnuiam să-mi îmbrățișez puternic părinții care se întorceau de la serviciu, cu o emoție și o energie debordantă. Port în mine, la nivel celular, acel sentiment de iubire și acum, la maturitate. Însă în prezent le simt trupurile fragile și nu-i mai pot îmbrățișa la fel, deși îi iubesc poate chiar mai mult, căci înțeleg că îmbrățișările lor mi-au oferit siguranța și încrederea de care am nevoie în viață.

Cercetătorii spun că toate cuplurile care se îmbrățișează zilnic sunt mai fericite. Iubesc să ne lipim corpurile unul de celălalt și să ascultăm bătăile inimilor noastre cum fredonează versurile unui cântec de dragoste. Ador să te îmbrățișez.

Îmbrățișez cu drag orice corp pufos și puțin crocant care-și întinde mâinile spre mine și vrea să mă cuprindă și îmi lipsesc enorm îmbrățișările cu cei pe care nu-i mai pot îmbrățișa.

Îmbrățișarea animalelor
Îmbrățișarea animalelor

Îmbrățișarea animalelor

Când animalele se îmbrățișează între ele acestea comunică într-un mod mult mai intens decât am putea-o face noi vreodată. Dar când eu le îmbrățișez simt că vorbesc pe limba lor și ele înțeleg cât de mult le iubesc. Animalele cu care conviețuiesc și pe care le consider membrii familiei mele adoră îmbrățișările.

Se spune despre îmbrățișare că aceasta încurajează empatia și înțelegerea. Pentru că acestea sunt lucrurile pe care le doresc oamenilor, pe lângă bunătate, compasiune și umanitate, sper ca, în momentele în care oamenii îmbrățișează animalele, toate aceste sentimente să se transmită în mod automat și la un nivel ridicat.  

Îmbrățișarea copacilor
Îmbrățișarea copacilor

Îmbrățișarea copacilor

Pădurea îmi oferă mediul ideal pentru vindecarea holistică la care tânjesc. O plimbare relaxantă, acompaniată de foșnetul frunzelor, adierea vântului, cântecul păsărelelor și murmurul apei calmează mintea agitată și stimulează activitatea cerebrală, pe când aromoterapia naturală și gratuită, datorată uleiurilor esențiale emanate de arbori în aer, are capacitatea de a crește numărul de celule imunitare.

Copacii, acești mediatori între cer și pământ, care curg în dublu sens și care își îmbrățișează în aer ramurile și în pământ rădăcinile, dețin modele vibraționale unice ce pot produce schimbări pozitive în corpul uman, la contactul direct cu acesta. Îmbrățișarea copacilor crește nivelul de oxitocină, hormonul responsabil pentru starea de calm și sentimentul de fericire, are efecte pozitive asupra bolilor psihice și favorizează creativitatea.

Îmbrățișând copacii mă simt conectată și în armonie cu superorganismul viu pe care locuiesc. Oferă-le și tu o îmbrățișare.

Ador îmbrățișările, așa că data viitoare când ne întâlnim, îmbrățișează-mă puternic!

Imaginea de referință și fotografiile din articol sunt preluate de pe site-ul www.pixabay.com.

10680cookie-checkPuterea și magia unei îmbrățișări

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.