Intime Gânduri

Corina Marinescu
Gogoși de post pentru unii, vegane pentru mine – Rețetă

Gogoși de post pentru unii, vegane pentru mine – Rețetă

Timp de citire: < 1 minut

Ce dor mi-a fost de gogoși de post pentru unii, vegane pentru mine, cum îmi place mie să spun.

Special pentru ele am păstrat un borcan de dulceață de măceșe, pe care mi-am promis că nu o să-l deschid decât atunci când o să prepar acest delicios desert al copilăriei. Dar, când mama mi-a spus că a cumpărat 10 litri de pastă de măceșe și se pregătește să o transforme în gemul mult iubit, n-am mai ezitat și am atacat borcanul meu prețios.

Rețeta pentru 30 de gogoși delicioase

Ingrediente:

  • 500 gr făină
  • un vârf de sare
  • 1 plic drojdie
  • 40 ml ulei de măsline
  • 300 ml lapte de soia cu vanilie
  • 80 gr zahăr brut
  • ulei din floarea soarelui presat la rece pentru prăjit
  • un borcan de dulceață de măceșe și/sau zahăr brut pudră

Mod de preparare:

Făina cernută se amestecă cu un vârf de sare și 1 plic de drojdie. Într-un vas separat se combină și se amestecă 40 ml de ulei de măsline, 300 ml lapte de soia cu vanilie călduț și 80 gr zahăr brut. Aluatul se frământă bine și dacă este moale se mai poate adăuga făină. Se acoperă și se lasă să crească 1 oră și 30 de minute.

Când aluatul și-a dublat volumul acesta se întinde și, cu ajutorul unui pahar, se fac forme rotunde. Gogoșile se frig în baie de ulei până se rumenesc sau se dau la cuptor, la 180 grade pentru 15 minute, pentru o variantă mai puțin uleioasă.

Mi-au ieșit 30 de gogoși pe care le-am pudrat cu zahăr brut și le-am devorat cu dulceață de măceșe, împreună cu soțul meu. Au fost tare delicioase!

Imaginea de referință și pozele din articol îmi aparțin. Nu-i așa că gogoșile fotografiate arată apetisante? Încearcă și tu rețeta. Spor la gătit și poftă bună!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.