Intime Gânduri

Corina Marinescu
O pagină de jurnal de Mărțişor

O pagină de jurnal de Mărțişor

Timp de citire: 2 minute

O pagină de jurnal de mărțişor, analizată sub lupa ultimilor ani.

“Am luat obiceiul ăsta ad litteram, așa că mi-am creat propriul mărțișor.
#handmade
Un măr perfect din pivniță, o codiță împrumutată de la un altul, un bilețel rupt perfect dintr-o foaie A4 și un șnur alb-roșu clasic, luat bineînțeles de la un mărțișor de anul trecut, uitat într-un sertar.
În câteva minute și după vreo 20 de fotografii, mi-a ieșit poza perfectă. Am scris textul și am postat pe Facebook.
#like #comment
Mi-am admirat opera de artă și apoi i-am oferit mărțișorul meu lui Lucky. S-a jucat cu el pe post de minge și în final l-a mâncat.
#funny
Nu-mi plac mărțișoarele. Nu le văd sensul. Dar atâta timp cât aduc zâmbete pe fețele doamnelor și domnișoarelor cine sunt eu să critic obiceiul ăsta?
Am primit și eu un trandafir din hârtie. Mi l-a oferit soțul meu. Mi-ar fi plăcut mai mult dacă l-ar fi făcut el (pentru că știu că știe și poate. Și acum mai am trandafirul din doza de spray. Ooo ce vremuri …).
#romance
Dar încurajez talentul și mulțumesc persoanei care și-a dedicat timp să-l facă.
#grateful
Am primit și o brățară tip mărțișor. De la un prieten. E frumoasă dar nu știu dacă o să o port. Poate o transform cumva. De la tata o zambilă în ghiveci pe care i-am lăsat-o mamei. Un client mi-a dăruit un pandantiv pe care îl ador. Nici pe ăsta nu știu dacă o să-l port.
#stuffIhavebutIdontwear “.

Mărțişor

Asta a fost acum un an. Pe vremea când nu aveam blog. Și ăsta a fost articolul scris ca o pagină de jurnal pentru ceea ce pe atunci era „Intime Gânduri” doar pentru mine. Articolul „De Mărțișor” a inspirat blogul online.
#inspiration #intimeganduri
Anul acesta e o altă poveste. 1 Martie a picat într-o duminică. Ador zilele astea (deși recunosc, pentru mine toate zilele par zile de duminică). M-am născut într-o astfel de zi. Se spune că cei născuți duminica au venit pe lume cu darul cel mai de preț dintre toate darurile: iubirea. Ce norocoasă sunt, nu?
#love #lucky
Dar mai mult decât atât, 2020 este an bisect, căci numără 366 de zile. Fenomenul a apărut datorită desincronizării Calendarului Gregorian cu mişcarea de rotație a Pământului. Cu alte cuvinte şi M. şi-a serbat ieri ziua de naştere.
#happybirthday
Şi am aflat că în anii bisecți bărbații sunt cei care aşteaptă mici atenții. Căci, de ce nu şi ei merită uneori să primească cadouri.
#leapyear #plotchange
Am primit totuşi o zambilă pe care o să o plantez tot în grădina mamei mele. Zambilele sunt florile mele preferate. Ador să le simt parfumul aromat, dar mă amețesc teribil.
#delicate
Dar ce i-am oferit eu soțului meu? Las imaginația ta să zburde. Poate dezvolt în alt articol.
#mystery
Imaginea de referință este preluată de pe pixabay.com, iar fotografia din articol îmi aparține şi e vedeta acestui articol.
#mărțişor
O primăvară frumoasă îți doresc! Că despre asta s-a postat azi toată ziua. Oficial, primăvara astronomică este marcată de echinocțiu. Dar primăvara din suflet, cea anunțată de ghiocei sau de alergia mea la polen a venit! Să ne bucurăm deci!
#springtime

5580cookie-checkO pagină de jurnal de Mărțişor

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.