Clătite vegane pufoase – Rețetă
Am scris într-o postare pe pagina de Facebook „Intime Gânduri” că „de Dragobete se iubește românește!”. Corect! Dar de gătit gătim cum vrem – îndrăznesc eu să continui acum. Am sărbătorit ziua iubirii ieșind din sfera bucătăriei tradiționale, căci mi-a fost poftă de clătite americane. Adică de acele clătite vegane pufoase pentru care fac excepție de la regula: fără prăjeli!
Și după vreo oră de pregătit, gătit și ascultat doar zgomotul hotei, m-am înfruptat din delicioasele clătite. Dar mai întâi a fost ședința foto! Abia m-am abținut să nu golesc farfuria în timp ce pozam minunatele mele clătite pufoase.
Rețeta? E super simplă! Ai nevoie doar de următoarele ingrediente:
- 1+1/2 cană făină
- puțină sare
- 1 plic praf de copt
- 4 linguri zahăr brut
- 1 cană lapte de soia cu vanilie
- ulei de floarea soarelui presat la rece – pentru prăjit!
Ingredientele se amestecă cu mixerul. Amestecul, porționat cu ajutorul unei linguri, se pune la prăjit în tigaia încinsă. În câteva minute, clătita pufoasă va crește și se va rumeni. Se prăjește pe ambele părți și se lasă la răcit.
Clătitele vegane pufoase se pot pudra cu zahăr, se pot servi cu sirop de arțar sau cu cremă vegană de alune de pădure și fructe de sezon (combinația mea preferată)!
Ți-am făcut poftă?
Imaginea de referință și cea din articol îmi aparțin (pentru că și fotografia se numără printre pasiuni)!