Intime Gânduri

Corina Marinescu
Buchete comestibile – Cadoul perfect pentru 8 martie

Buchete comestibile – Cadoul perfect pentru 8 martie

Timp de citire: 2 minute

De 8 martie, le urez femeilor să-și dorească și să primească buchete comestibile.

Un buchet comestibil dăruit

Nu sunt genul de femeie care să aprecieze un buchet de flori. Nu pentru că nu-mi plac florile, ci pentru că nu-mi plac cele tăiate. Le prefer într-o grădină englezească, pe un câmp sau în tablourile tatălui meu. În schimb, ador buchetele comestibile.

Și astăzi, pentru că este ziua internațională a femeii, le găsesc extrem de potrivite pentru contextul în care de 8 martie se comemorează realizările sociale, politice și condițiile economice ale femeilor, cât și lupta împotriva discriminării și violenței.

Nu aștept cadouri, flori sau alte atenții. Mă consider o femeie modernă capabilă să se facă singură fericită. Așa că dacă îmi doresc ceva anume mi-l fac cadou, dacă văd o bătrânică la colț de stradă care vinde flori de liliac cu siguranță îmi cumpăr un buchet și dacă vreau să mă înfrupt din ceva bun aranjez întâi buchete comestibile.

Însă nu întotdeauna proiectele mele hand-made îmi reușesc. Am căutat printre buchetele comestibile salvate și m-am hotărât să reproduc unul pentru mama. Mi-am dorit ca buchetul meu să conțină citrice și brioșe cu ciocolată și să arate mai bine decât în fotografiile editate.

N-a fost așa. Pe la jumătatea activității de îndemânare am început să mă enervez. Bețele de frigărui nu susțineau suficient fructele și nici modul de prindere ales nu a fost cel mai strălucit. Mi-am făcut un fresh de grapefruit și m-am dat doi pași în spate să analizez problema.

M-am prezentat în fața mamei mele doar cu un buchet de brioșe și ciocolată, dezamăgită că n-am putut să-i ofer buchetul mult visat. Cel puțin dacă buchetul meu ar fi fost compus din mai multe fire ar fi fost ceva, dar de supărare am mâncat apropate toate brioșele.

A amuzat-o gestul meu dar nu a sărit în sus de bucurie, așa cum a făcut atunci când soțul meu i-a înmânat un deosebit aranjament floral. Nu-i concurs, mi-am spus în minte. Și totuși. Aranjamentul nu s-a putut mânca, brioșele mele însă au fost delicioase. Deci cine a câștigat în final?

Buchete comestibile
Buchete comestibile 1

Un buchet comestibil primit

– Ce-ți dorești de 8 martie?, m-a întrebat soțul meu.

– Ciocolată portocalie.

– Cu câte fire?

– Cu cel puțin trei, am răspuns eu.

– Buchetul nu poate avea mai puțin de trei.

– Conversație cu soțul meu
Buchete comestibile
Buchete comestibile 2

Imaginea de referință este preluată de pe de pe site-ul www.pixabay.com, iar fotografia din articol și colajul îmi aparțin! După cum se poate observa, mi-am primit buchetul de ciocolată. Hmm … ce bun! Marca Rapunzel și Benjamissimo.

La mulți ani femeilor! Te iubesc mama! Un 8 martie fericit tuturor!

8760cookie-checkBuchete comestibile – Cadoul perfect pentru 8 martie

4 comments found

  1. Mulțumesc pentru buchetul de dulciuri și pentru frumoasele urări,
    fata mea frumoasă.🌹⚘❤🤗😘

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.