Tocăniță de ciuperci
Dacă e săptămâna ciupercilor, atunci ciuperci să fie! Un alt preparat, în care vedetele în farfurie sunt ciupercile, este deliciasa tocăniță de ciuperci.
Nu sunt mare fan tocănițe, dar ciupercile îmi îmblânzesc spiritul și mă împrietenesc și cu acest fel de mâncare. Cine ar fi zis, nu? De departe, cineva ar fi putut paria pe faptul că le încerc și poate îmi plac, dar să le și gătesc? Iată cum se schimbă viața! Nu mai spun niciodată „niciodată”.
TOCĂNIȚĂ DE CIUPERCI
Rețetă pentru: 2 porții , Timp de preparare: 25 min, Timp total: 25 min
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 2 cepe
- 2 linguri ulei de măsline
- 250 ml apă
- 1 linguriță sare
- ½ linguriță piper
- 1 lingură boia
- 3 căței de usturoi
- 250 ml cremă pentru gătit din soia
- 4 lingurițe fulgi de drojdie inactivă
- 1 linguriță bloc tartinabil din cocos
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Cele 2 cepe se taie mărunt și se pun la călit în 2 linguri de ulei de măsline. După câteva minute se adaugă ciupercile tăiate cubulețe și se lasă la călit până acestea încep să lase apă.
Se adaugă 250 ml de apă și se condimentează cu 1 linguriță de sare, ½ linguriță piper și 1 lingură boia. Se lasă să fiarbă până începe să scadă apa.
Între timp se amestecă cei 3 căței de usturoi pisați cu 250 ml cremă pentru gătit din soia, 4 lingurițe fulgi de drojdie inactivă și 1 linguriță de bloc tartinabil din cocos, compoziție care se înglobează în preparat. Se mai fierbe până se obține consistența dorită.
Peste tocănița de ciuperci se presară 1 legătură de pătrunjel tocată mărunt.

De reținut:
În categoria FELURI PRINCIPALE se regăsesc următoarele rețete: Chiftele din năut cu două tipuri de piure, Tocăniță de ciuperci, File de pește din orez cu rondele de cartofi și mujdei, Tavă de legume la cuptor cu sos din caju, Tocăniță de cartofi cu chicharrones din soia, Gălbiori, hribi și sparanghel, decorați cu specialitate rasă din cocos, Tavă cu bloc cremos din migdale și legume coapte , Crochete din cartofi, biluțe tăvălite în fistic și fâșii din legume, Mâncare cu legume verzi asortată cu piure din mazăre, Shaorma de ciuperci cu frigărui de cartofi și sos de pipeR, Chiftele din jackfruit cu sos de roșii și cartofi răzuiți, Mămăligă cu cremă din migdale și bloc cremos din migdale, Mâncare de praz cu măsline, Orez cu legume asiatice, Musaca de cartofi, Tofu pane cu mâncare de mazăre, Ciuperci umplute și ouă ochiuri din orez cu spanac cremos, Rondele de dovlecei cu cartofi cu gourmet ras și sos alb, Năut crocant și felii de tofu la grătar pe pat de pastă de năut și foccacia cu ciuperci, Zucchini umplut și rondele de morcovi, Orez cu ananas, jackfruit și ciuperci, Chiftele din năut și ciuperci cu cartofi țărănești, Mici din soia cu cartofi copți și frigărui de legume, sos de muștar și sos de usturoi, Mămăligă la cuptor, Ciuperci pane cu piure de țelină și sos de ciuperci, Mâncare de fasole boabe cu cârnați din soia și castraveți murați, Sarmale cu ciuperci și mămăligă, Mâncare de dovlecei cu caju și susan negru, Chilli con carne tocată din mazăre și chipsuri tortilla, Cartofi franțuzești.

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin.