Supă cremă de ciuperci
Oare orice preparat îmi amintește de o persoană dragă? Se pare că da, rețetele delicioase devin un fel de activator al amintirilor. Ciupercile sunt preferatele prietenei pe care o consider soră de suflet. Iar rețeta supă cremă de ciuperci este cea care îmi conduce gândul către ea.
Dacă copilul care am fost spunea că nu-i plac supele nu a gustat pe atunci din supa cremă de ciuperci aromate. Iar adultul care am devenit se bucură extrem de tare că a găsit și gătit această rețetă. Și cum lucrurile bune în viață trebuie împărtășite, aleg să ofer această rețetă prietenilor din online.
SUPĂ CREMĂ DE CIUPERCI
Rețetă pentru: 2 porții , Timp de preparare: 30 min, Timp total: 45 min
Ingrediente:
- 500 gr ciuperci
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă albă
- 1 țelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 2 morcovi
- 4 căței de usturoi
- 250 ml cremă pentru gătit din soia
- 2 linguri fulgi de drojdie inactivă
- 500 ml apă
- 1 legătură de pătrunjel proaspăt
- sare, piper
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt și se pune la călit în 2 linguri de ulei de măsline. Se curăță țelina, rădăcina de pătrunjel și cei 2 morcovi, apoi se taie cubulețe și se adaugă peste ceapă la călit.
Jumătatea de kilogram de ciuperci se curăță și se taie cubulețe, după care se adaugă la călit. După ce acestea își lasă apă se adaugă 500 ml apă și se fierbe timp de 20 de minute.
Între timp se amestecă 250 ml cremă pentru gătit din soia cu cei 4 căței de usturoi pisați și cu cele 2 linguri de fulgi de drojdie inactivă. Sosul se amestecă treptat cu supa și se fierbe 5 minute. Compoziția se dă la blender, apoi se înglobează pătrunjelul tocat și se condimentează cu sare și piper, după gust.
Supa cremă de ciuperci se servește cu pâine prăjită sau crutoane.

De reținut:
În categoria SUPE ȘI CIORBE se regăsesc următoarele rețete: Supă rece de castraveți, Supă cremă de ciuperci, Supă cremă de morcovi și ghimbir, Supă de legume cu tăiței din orez
Supă cremă de cartofi, Supă de gulii, Ciorbă de pleurotus, Ciorbă de fasole boabe, Ciorbă de salată verde, Supă cremă de sfeclă roșie, Supă cremă de broccoli cu migdale prăjite, Supă de roșii, Supă cremă de dovleac, Supă gulaș, Ciorbă de cartofi cu tarhon.

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin.