Intime Gânduri

Corina Marinescu
Totul se întâmplă din iubire. Iubirea definită de Einstein.

Totul se întâmplă din iubire. Iubirea definită de Einstein.

Timp de citire: 2 minute

Totul se întâmplă din iubire. Dar ce este iubirea?

Nu cred că este o coincidență faptul că tocmai acum, când totul în jurul meu se leagă de scrisori din trecut, am găsit definiția iubirii într-o scrisoare.

Albert Einstein i-a scris fiicei lui despre iubire, rugând-o să păstreze scrisoarea și să o facă cunoscută lumii abia când societatea va fi destul de avansată încât să accepte teoria iubirii propusă de el. Lieserl a donat această scrisoare, împreună cu alte câteva sute semnate de tatăl ei, Universității Ebraice din Ierusalim, pentru ca însemnările marelui fizician, cunoscut pentru teoria relativității, să poată fi lecturate de întreg mapamondul.

Einstein a definit într-un mod unic iubirea, spunând despre ea că este cea mai puternică forță nevăzută. Și așa și este. Îndrăznește cineva să-l contrazică pe Einstein?

„Este forța care include și guvernează totul, este chiar în spatele oricărui fenomen care are loc în univers … Iubirea este Lumina care îi luminează pe cei ce o oferă și o primesc. Iubirea este gravitație, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atrași de alții. Iubirea e putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun și oferă umanității șansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune și revelează. Pentru iubire noi trăim și murim. Iubirea e Dumnezeu și Dumnezeu este Iubire. Această forță explică totul și oferă sens vieții. Aceasta este variabila pe care am ignorat-o de prea mult timp, poate pentru că ne este frică de iubire deoarece este singura energie din univers pe care ființa umană nu a învățat încă să o controleze după voința sa … fiecare individ poartă cu sine un mic, dar puternic generator de iubire, a cărui energie așteaptă să fie eliberată. Când învățăm să oferim și să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul și orice, deoarece iubirea este chintesența vieții”.

Albert Einstein, scrisoare pentru Lieserl.

Totul se întâmplă deci din iubire. Din iubire pentru noi, din iubire pentru alții, din iubire pentru viață, din iubire pentru univers. Din iubire ne-am născut și din iubire vom muri. Din iubire gândim, visăm și acționăm. Din iubire ajutăm, din iubire rănim. Din iubire greșim, regretăm, iertăm și uităm. Din iubire creăm și din iubire distrugem. Universul e iubire, noi suntem iubire.

Din iubire scriu, din iubire s-a născut romanul Scrisoarea domnișoarei S. și din iubire sper că-l veți lectura cu drag.

Imaginea de referință este preluată de pe site-ul www.pixabay.com.

4550cookie-checkTotul se întâmplă din iubire. Iubirea definită de Einstein.

2 comments found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.