Noodles din orez cu legume chinezești, sticky tofu și pachețele de primăvară
E clar că îmi era foame în ziua în care am alăturat, pe aceeași farfurie, trei dintre preparatele preferate și a ieșit: Noodles din orez cu legume chinezești, sticky tofu și pachețele de primăvară.
Savoarea și dulceața preparatului mă îmbie să refac și să tot refac acest dish. Dar, la ce nume pompos are acest fel de mâncare, nici n-ai zice că lista ingredientelor este atât de scurtă.
Viitorul este delicios, viitorul e vegan!
NOODLES DIN OREZ CU LEGUME CHINEZEȘTI, STICKY TOFU ȘI PACHEȚELE DE PRIMĂVARĂ
Rețetă pentru: 2 porții , Timp de preparare: 1 h, Timp total: 1 h
Ingrediente:
- 800 gr de legume chinezești
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 linguri wok sos
- 5 foi de plăcintă
- 300 gr tofu natur fără saramură
- 2 linguri bloc tartinabil din cocos
- 2 linguri sos sweet chilli
- 1 lingură semințe de susan
- 100 gr noodles din orez
Mod de preparare:
Se călesc, în 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură wok sos, cele 400 gr de legume chinezești.
3 foi de plăcintă se împart în 4 bucăți. Peste fiecare bucată de foaie se pune 1 lingură de legume chinezești, apoi se rulează, iar marginea se lipsește cu apă. Capetele se taie. Cele 18 bucăți de spring rolls se dau la cuptor, la 200 de grade, pentru 25 de minute.
Se taie cubulețe 300 gr de tofu natur fără saramură și se călesc în 2 linguri bloc tartinabil din cocos și 1 lingură wok sos, până ce tofu absoarbe tot lichidul. Cubulețele se amestecă, într-un bol, cu 2 linguri de sos sweet chilli și 1 lingură de semințe de susan.
400 gr de legume chinezești se călesc în tigaie, în 2 linguri de ulei de măsline și 1 lingură wok sos. Se pun la înmuiat în apă clocotită 100 gr noodles din orez, pentru 10 minute, apoi se răcesc cu apă, se usucă bine și se amestecă cu legumele chinezești.
Preparatul se servește cu sos sweet chilli.

De reținut:
În categoria FAST-FOOD se regăsesc următoarele rețete: Burger cu patty din fasole, Noodles din orez cu legume chinezești, sticky tofu și pachețele de primăvară, Pizza all in, pizza cu roșii și busuioc, pizza albă cu usturoi, Lipii cu humus și cubulețe aromate de tofu, Pizza cu șuncă din mazăre, pizza cu dovlecei, pizza cu ton din soia și ceapă, Risotto cu dovleac și sticky conopidă, Burger cu patty din sfeclă roșie.

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin.