Fusilli cu roșii și bloc cremos din cocos
Am învățat rețeta tradițională de la prietena unei prietene, în urmă cu mai mulți ani, preparat pe care l-am veganizat în timp și a ieșit ceea ce azi denumesc fusilli cu roșii și bloc cremos din cocos.
Când mă gândesc la această rețetă îmi vin în minte imagini din studenție și de la etajul 9. Ce vremuri! Așa cum preparatul a trecut prin schimbări de ingrediente, pentru a fi adus la standardele stilului de viață actual, așa și noi ne-am schimbat în timp. Și îndrăznesc să spun că mereu în bine, căci trăim definiția evoluției și trebuie să dovedim teoria.
Iar devin nostalgică, căci sunt o ființă care tinde să romantizeze trecutul și să trăiască prezentul cu speranță. Dar acum îmi propun să mă gândesc la viitor și îmi permit să-mi imaginez cititorii care devin maeștri bucătari și gătesc acest preparat, lingându-se pe buze.
FUSILLI CU ROȘII ȘI BLOC CREMOS DIN COCOS
Rețetă pentru: 2 porții, Timp de preparare: 10 min, Timp total: 15 min
Ingrediente:
- 300 gr fusilli
- 300 gr bloc cremos din cocos
- 4 roșii
- 4 linguri cremă tartinabilă din migdale
- 2 linguri muștar
- 60 ml ulei de măsline
- sare, piper
Mod de preparare:
4 linguri cremă din migdale se amestecă cu 2 linguri de muștar și cu 60 ml ulei de măsline, rezultând o maioneză în care se încorporează 300 gr de cubulețe bloc din cocos și cele 4 roșii tăiate. Compoziția se condimentează, după gust, cu sare și piper.
Într-o oală se fierb 2 litri de apă cu 1 linguriță de sare. Când apa dă în clocot 300 gr de paste se pun la fiert, în funcție de timpul recomandat pe ambalaj. Fusilli se scurg într-o sită și se amestecă cu compoziția.

De reținut:
În categoria PASTE se regăsesc următoarele rețete: Spaghetti cu sos pesto, roșii cherry și specialitate rasă din cocos, Fusilli cu roșii și bloc cremos din cocos, Spaghetti carbonara, Fusilli cu sos de roșii și legume călite, Spaghetti bolognese cu chicharrones din soia,, Spaghetti cu usturoi și ulei de măsline, Farfalle cu sos de ciuperci și ciuperci caramelizate, Lasagna cu soia texturată, Farfalle cu broccoli, ciuperci și sos din conopidă, Lasagna cu spanac.

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin.