Intime Gânduri

Corina Marinescu
Jurnal de călătorie: Purcari

Jurnal de călătorie: Purcari

Timp de citire: 2 minute

Am uitat să trăim pentru noi și ne-am reamintit că trebuie să facem asta abia când ne-am trezit cu pașapoartele în mână, apropiindu-ne de pericol, într-o perioadă în care alții tind să fugă cât mai departe.

Credeam că o să ajungem într-o altă lume dar am descoperit doar că am călătorit în timp. Ne-am lăsat ghidați de drumuri fără indicatoare și ne-am deconectat cu totul, cu sau fără voia noastră. Ne-am alungat nevoia de a căuta banalități și ne-am bucurat de toamna cărămizie care și-a prezentat falnică nucii bătrâni și vițele de vie.

Am făcut un popas unde am fost chemați prin alt grai și ne-am îndrăgostit pe loc, dar tot în acel moment am simțit și crunta deziluzie. N-a fost să fie și am continuat aventura. Ne-am pierdut printre raioane și am fost la un pas de a ajunge într-o regiune cu alte reguli, dar din fericire ne-a salvat metoda de călătorie a antecesorilor noștri. Am admirat asfaltul cu sclipici și am ovaționat fiecare bucată de drum bun de pe rutele ocolitoare pe care am ales să mergem.

Gândurile ne-au zburat în permanență către podgoria visurilor noastre, iar când am ajuns, acolo unde sufletul ne-a șoptit să mergem, locație spre care instinctul ne-a ghidat mereu corect, în aer mirosea a nuci verzi, struguri copți și a lavandă uscată.

#purcari

Îndrăgostiți la și de Purcari
Îndrăgostiți la și de Purcari

Am sărbătorit ziua vinului alături de vinul nostru preferat. Am închinat un pahar de spumant și altul de coniac, am gustat vinul recomandat, am participat la o degustare aparte, pentru ca spre final să ne declarăm fermecați tot de licoarea pe care mizam încă de la început.

#dreamwineondreamland

Vinul expresiv și carismatic, păstrat în butoaie de stejar care-i împrumută arome de fructe răscoapte și al cărui proces tehnologic ne-a lăsat fără cuvinte, a creat poezie pură. Papilele noastre gustative s-au declarat în extaz, iar noi ne-am simțit cu adevărat copleșiți de Château Purcari și a lui vin medaliat. Turul cramei a fost cu totul deosebit, întrebările noastre au primit răspunsurile pe care le așteptam, iar personalul amabil ne-a făcut să ne simțim de-ai locului.

În timp ce ne-am plimbat pe domeniu ne-am lăsat sărutați și de razele soarelui și de picăturile de ploaie. Am savurat un mic dejun franțuzesc pentru a ne aminti că suntem la aceeași latitudine ca celebra zonă viticolă din Franța și am încheiat escapada tot cu un spumant, nu înainte însă de a petrece mult timp în magazinul de unde ne-am ales numai vinuri rubinii speciale. Am dăruit o carte și m-am lăsat cuprinsă, apoi am părăsit sătucul de pe malul Nistrului cu multe amintiri frumoase.

Pe drumul spre casă ne-am îndrăgostit din nou dar am ales să trăim rațional, așa că am oferit încă o bucățică din noi și am continuat admirând stâncile munților, serpentinele amețitoare, coloristica pomilor cărora vântul le purta prin aer frunzele maronii și lacurile spectaculoase. Suntem extrem de norocoși pentru tot ceea ce avem, pentru tot ce ne înconjoară și pentru toate experiențele pe care le trăim în acest colț de rai.

Imaginea de referință este preluată de pe site-ul Purcari, fotografiile din articol îmi aparțin, însă pentru mai multe informații vă invit să accesați pagina https://purcari.wine/ro/.

12510cookie-checkJurnal de călătorie: Purcari

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.