Intime Gânduri

Corina Marinescu
Filmele mele preferate pe care le recomand spre vizionare

Filmele mele preferate pe care le recomand spre vizionare

Timp de citire: 3 minute

E clar. În perioada asta încing internetul rulând non-stop filme și seriale. Dacă despre serialele care mi-au rămas întipărite în suflet am vorbit într-un articol precedent, am considerat necesar ca acum să fac o revizuire a filmelor mele preferate. Și da, toate au o legătură, indiferent de genul de care aparțin, pentru că yes, I do have a type!

Aplicația în care îmi țin evidența serialelor și care îmi contabilizează până și timpul de vizionare (nu pot să-l spun nici măcar cu voce tare, deci e evident faptul că nu-l voi scrie aici) este „Tv Time”. Filmele mele preferate în schimb le notez în „IMDb”.

Îți sugerez spre vizionare 5 filme, în ordinea apariției pe marile ecrane, cărora le-am acordat punctaj maxim și pe care le-aș putea revedea la infinit (și cam așa am și făcut până acum).

 „Death Becomes Her” (1992)

Death Becomes Her – Intime Gânduri

Când o femeie descoperă un tratament ce-i garantează imortalitatea, caută un mod de a o depăși în frumusețe și longevitate pe rivala ei de-o viață.

Nu e întâmplător faptul că ador acest film, dacă stau să mă gândesc că povestea mea preferată este „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” de Petre Ispirescu. Dar personajele din acest clasic au dus totul la extrem. Totuși, pentru perioada în care s-a filmat acest film trebuie să recunosc că efectele speciale sunt incredibile și mult mai credibile decât unele ce se fac în zilele noastre.

Filmul are nota 6.6 pe IMDb din 99.177 de voturi, 10 din partea mea!

 „What Women Want” (2000)

What Women Want – Intime Gânduri

După un accident, un bărbat șarmant deprinde abilitatea de a auzi ce gândesc femeile cu adevărat!

O da! Ce a pățit protagonistul acestui film ar trebui să li se întâmple tuturor bărbaților, pentru cel puțin o zi din viața lor. Poate așa ar înțelege ce-și doresc cu adevărat femeile. Și dacă e să fiu sinceră, mi-ar plăcea și mie să aud gândurile sexului puternic (sau cel puțin pe cele ale soțului meu).

Filmul are nota 6.4 pe IMDb din 187.186 de voturi, 10 din partea mea!

„Freaky Friday” (2003)

Freaky Friday – Intime Gânduri

O mamă îngropată în muncă și fiica ei adolescentă nu reușesc nicicum să se înțeleagă. După ce realizează că și-au schimbat corpurile, fiecare se vede obligată să se adapteze vieții celeilalte. Întâmplarea din acea zi de vineri ciudată le va schimba radical relația.

Lucrurile se văd altfel din perspectiva altcuiva și pentru că în viața mea nu pot să schimb corpul cu altcineva pentru a-i înțelege viața și emoția, n-am altceva de făcut decât să ascult cuvintele și tăcerea dintre ele.

Filmul are nota 6.1 pe IMDb din 121.044 de voturi, 10 din partea mea!

„Final Destination 2” (2003)

Final Destination 2 – Intime Gânduri

Când Kimberly are o premoniție despre un ambuteiaj, ea blochează autostrada, salvându-i astfel pe cei meniți să-și piardă viața în teribilul accident. Supraviețuitorii încep să moară misterios iar Kimberly încearcă să oprească totul înainte de a fi următoarea.

Recunosc, prefer de o mie de ori serialele în detrimentul filmelor, dar uneori până și filmele par seriale. Colecția „Final Destination” este printre preferatele mele, iar cel de-al doilea film care-i intră în componență îmi vine în minte de fiecare dată când văd pe drum un camion încărcat cu bușteni.

Filmul are nota 6.2 pe IMDb din 147.917 de voturi, 10 din partea mea!

„The Age of Adaline” (2015)

The Age od Adaline – Intime Gânduri

O tânără, născută la sfârșitul secolului al XX-lea, rămâne, în urma unui accident, nemuritoare. După mulți ani solitari, întâlnește un bărbat care complică viața veșnică în care s-a complăcut.

Imortalitatea trăită în singurătate nu se compară deloc cu o viață obișnuită de om înconjurat de dragoste. Și totuși, dacă ar fi la dispoziția noastră, câți dintre noi ar alege nemurirea?

Filmul are nota 7.2 pe IMDb din 148.541 de voturi, 10 din partea mea!

Toate filmele mele preferate, prezentate mai sus, rulează pe repeat în mintea mea. Ție însă îți doresc vizionare plăcută!

Imaginea de referință este preluată de pe de pe site-ul www.pixabay.com, iar fotografiile din articol aparțin site-ului www.imdb.com.  

6390cookie-checkFilmele mele preferate pe care le recomand spre vizionare

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.