Intime Gânduri

Corina Marinescu
Ce seriale îți recomand să urmărești când #staiacasă

Ce seriale îți recomand să urmărești când #staiacasă

Timp de citire: 4 minute

Perioada aceasta este dificilă pentru noi toți și totuși suntem departe de a ne simți precum Anne Frank. Pentru că nu trăim în „Het Achterhuis”, ci lenevim pe canapeaua confortabilă din propria noastră casă și pentru că avem la degetul mic o adevărată colecție de filme și seriale, te îndemn să descoperi ce seriale îți recomand să urmărești când #staiacasă.

Sunt Corina și sunt dependentă de …. Nu, nu de alcool! Alcoolul mă face să mă simt ca un titirez și cum eu simt până și mișcarea de rotație a pământului nu cred că ar fi o idee bună să abuzez de el. Nici pastile nu iau, doar suplimente de B-uri ca să-mi mențin nivelul optim. Drogurile am auzit că provoacă atacuri de panică și chiar că vreau să evit astfel de reacții ale corpului meu. Cafea nu beau, dar ador să-i simt aroma și gustul în prăjituri, iar de fumat nu fumez, pentru că nu dețin un port tigaret cum avea Cruella de Vil. Cândva mă declaram dependentă de ciocolată. Dar mi-a trecut. Revin.

Sunt Corina și sunt dependentă de seriale. Nu, nu de filme, că nu-s Irina Margareta Nistor. De seriale! Și le sunt fidelă, până și acelora care par să nu se mai termine și al căror plot pare stupid când e povestit cu voce tare! S15 e sezon final la „Supernatural” (don’t judge! Jared Padalecki is so cute!). Și până ce soțul meu nu mă deconectează de la Wi-Fi, prin sângele meu vor curge episoade cu replici memorabile. Concluzia? Televiziunea anesteziază creiere, iar al meu e clar amețit. Vezi de ce n-am nevoie de alcool?

La ce seriale mă uit? Hmm. La acelea cu personaje de care mă îndrăgostesc de la prima vedere („House”), la cele care mă fac să plâng la fiecare episod („This is Us”), la serialele care mă poartă în alte lumi („Vikings”), la cele care mă binedispun cu fiecare replică („HIMYM”), la producții inedite („American Horror Story”), la seriale fără personaje negative („The Bold Type”) și la cele care-mi fac inima să cânte („Nashville”).

Ce seriale îți recomand să urmărești când #staiacasă? Nu știu! Pot doar să-ți spun care sunt preferatele mele și astfel să te fac curios să le vizionezi.

Dollhouse (2009-2010).

Cele două sezoane ale acestui serial mi s-au părut incredibile, iar prestația actriței Eliza Dushku impresionantă. Dollhouse este foarte bine scris și are un concept unic. „Did I fall asleep? For a little while.”

Într-un laborator futuristic identitatea unor persoane este ștearsă frecvent și înlocuită cu o personalitate temporară, gândită să satisfacă nevoile clienților. Echo, personajul principal, devine conștientă de ceea ce i se întâmplă și încearcă nu numai să evadeze din facilitate, ci să o distrugă.

Trailer aici!

Smash (2012-2013)

Puține sunt serialele pe care le revizionez. Smash este unul dintre ele și ca o iubitoare de muzică ce sunt, mă mândresc că-i știu pe de rost toate melodiile care au fost interpretate în serial. „Would I lie to you? Would I lie to you honey”?

Adevărata dramă apare în spatele cortinei. Un Boadway musical, bazat pe viața celebrei Marilyn Monroe, dezvoltă o rivalitate între actrițele care își doresc rolul principal dar și între diversele show-uri care aspiră la un premiu Tony.

Trailer aici!

The 100 (2014-prezent)

Serialul combină perfect dragostea, politica, știința, religia, momentele de pace și scenele de luptă, iar evoluția personajelor, de la un sezon la altul, este remarcabilă. „You are Wonkru, or you are the enemy of Wonkru”.

Acțiunea se petrece în viitor, după ce o explozie nucleară a distrus aproape toată civilizația de pe Terra. Echipajul de pe o navă spațială decide ca 100 dintre tinerii delicvenți să fie trimiși pe Pământ să verifice dacă viața este posibilă. Ajunși pe planeta pe care până atunci au văzut-o doar din spațiu, tinerii descoperă că nu sunt singurii supraviețuitori ai apocalipsei și încearcă să se adapteze la noua lor viață.

Trailer aici!

Grey’s Anatomy (2005-prezent)

Cele șaisprezece sezoane ale acestui serial m-au trecut prin toate stările. Acesta este unul dintre serialele la care lacrimile îmi inundă involuntar ochii. „You are my person”.

Această dramă se centrează în jurul vieții personale și profesionale ale medicilor chirurgi, interni și rezidenți, din spitalul Seattle Grace/Grey-Sloan Memorial.

Trailer aici!

Once Upon a Time (2011-2018)

Mi-au plăcut la nebunie toate cele șapte sezoane ale acestui serial. Copilul și adultul din mine au fost pe deplin satisfăcuți de firul narativ al poveștilor reinventate. „Magic always comes with a price”.

Storrybrooke este orașul în care poveștile trec bariera ficțiunii și unde personajele din cărți trăiesc ca oamenii obișnuiți. Povestea începe când Emma Swan ajunge în locul în care eroii sunt prizonierii unei iluzii, iar prin flashback-uri este prezentată lumea poveștilor din pădurea fermecată.

Trailer aici!

+ 1 Tv show bonus: Survivor (2000-prezent)

Această emisiune este emisiunea mea preferată ale cărei episoade le-am așteptat mereu cu sufletul la gură. Dacă tot nu pot să concurez, măcar să vizionez, zic! Și da, fidelitatea mea aici se verifică, căci am bifat toate cele 40 de super sezoane. Ador zilele de joi! Atunci mă așez confortabil în fața televizorului și-l ascult pe Jeff Probst cum le spune concurenților „The tribe has spoken”, chiar înainte de a le stinge torțele.

Un grup de concurenți sunt abandonați pe o insulă unde concurează pentru un premiu de un milion de dolari. Forța psihică, cea fizică și strategia sunt cheile succesului. „Outwit, outlast, outplay”.

Trailer aici!

Acum că ști care sunt serialele mele preferate, tu ce serial vei viziona în această seară?

Imaginea de referință îmi aparține!

6120cookie-checkCe seriale îți recomand să urmărești când #staiacasă

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.