Energizantul de dimineață
Nu, nu e un suc de portocale deși la înfățișare seamănă destul de bine cu freshul pe care eu obișnuiesc să-l beau pe la amiază. Tu ce consumi dimineața? Apă? Ceai? Lapte? Suc? Cafea? Ei bine mie îmi place să-mi prepar un super energizant.
Ingredientele minune sunt: sucul de la o lămâie, apă caldă, ½ linguriță pudră de tumernic și ghimbir (rădăcină sau ½ linguriță pudră).
Recunosc, nu e pentru toată lumea. Dar pentru cine iubește combinația și tolerează super alimentul băutura mea e genială. Și nu strică nici faptul că e o pastilă de sănătate curată.
Apa caldă cu lămâie
Se spune că apa caldă cu lămâie, băută dimineața pe stomacul gol, slăbește. Nu știu dacă e chiar așa pentru că eu am observat multe alte beneficii însă nici un kilogram pierdut. Cântarul meu tot aceeași valoare o arată, însă pielea și starea de bine spun o altă poveste.
În primul rând trebuie clarificat următorul aspect. Lămâia, deși este un fruct acid și are un gust acrișor, are efect alcanizator. Deci persoanele care se tem de acest super aliment ar trebui să-l reintroducă în dietă.
Apa cu lămâie are efect detoxifiant. Fiind un bun diuretic natural curăță sistemul digestiv de toxinele care s-au cazat peste noapte în corp. Conținutul mare de vitamina C din lămâie elimină impuritățile din sânge. Odată eliminate reziduurile pielea devine mai curată și mai sănătoasă iar energia se ridică la cote maxime.
Un pahar de apă cu lămâie hidratează, întărește sistemul imunitar și facilitează absorbția mineralelor din alimentele consumate. Sucul de lămâie stimulează ficatul să producă mai multe enzime și menține tractul urinar sănătos, prevenind dezvoltarea bacteriilor prin schimbarea PH-ului.
Lămâia are proprietăți antibacteriene, antivirale și anticancerigene, iar conținutul de magneziu și de potasiu din sucul de lămâie menține creierul și nervii în parametrii sănătății reducând stresul și ameliorând depresia.
Tumernicul
Nu știu cum să-i spun acestui condiment miraculos. Eu îl numesc tumernic, alții îi spun turmeric. Oricum s-ar numi acest ingredient gălbui e cert că provine din rădăcina plantei de Curcuma și poate de aceea unele persoane îl numesc curcumină.
Super condimentul nu se folosește doar pe post de colorant ci proprietățile antiinflamatoare, antioxidante și antitumorale îl recomandă.
Pudra este tolerată de absolut oricine și nu are niciun fel de contraindicații, fiind o sursă de fier, mangan, vitamina B6 și potasiu. Tumernicul reglează metabolismul, îmbunătățește funcția hepatică, ameliorează afecțiunile gastrice, stimulează secreția bilei, reglează tranzitul intestinal, ameliorează durerile menstruale, protejează celulele nervoase din organism ajutând la circulația sangvină, împiedică blocarea arterelor, este un tonic general și se spune că ar avea efecte pozitive chiar și asupra celulitei.
Ghimbirul
Gustul acestei rădăcini și efectele benefice asupra sănătății fac din această mirodenie un adevărat medicament.
Ghimbirul are proprietăți antiemetice, antivertiginoase și carminative, are efect antialgic și antipiretic. Calmează durerile abdominale, ajută digestia, tratează bolile respiratorii, combate inflamațiile și infecțiile, revitalizează foliculii și firele de păr, este un tonic și un energizant excelent.
Ghimbirul este rezultantul unei combinații de vitamine, minerale, enzime digestive, antioxidanți și melatonină.
Despre suprimarea apetitului nu pot scrie pentru că mie nu mi-a scăzut pofta de mâncare, deci efectul pierderii în greutate cred că rămâne un mit.
CONCLUZII
Consum energizantul aproape în fiecare dimineață și efectele pozitive sunt vizibile. Ador gustul acrișor – înțepător, deci nu mă strâmb când sorb din băutură și culoarea mă bine-dispune. Iar în perioadele când îl înlocuiesc cu altceva îmi lipsește.
Recomand!
1 comment found