Intime Gânduri

Corina Marinescu
Cura cu citrice pentru curățarea limfei

Cura cu citrice pentru curățarea limfei

Timp de citire: 4 minute

Dacă în articolele precedente am dezvăluit faptul că îmi încep ziua cu energizantul din apă călduță, suc de lămâie, turmeric și pudră de ghimbir, iar pe parcursul zilei consum cel puțin 2200 ml de apă plată filtrată, trebuie să dedic un articol și singurei diete cu lichide pe care am ținut-o până acum și mă refer evident la cura cu citrice pentru curățarea limfei.

De ce citrice și de ce trebuie curățată limfa?

Ador citricele! Sunt o sursă de fibre, sunt bogate în vitamina C, au un indice glicemic scăzut, sunt bogate în potasiu, ajută organismul să absoarbă eficient nutrienții și hidratează. Așa cum este indicat de altfel pentru toate fructele, citricele sunt recomandate a fi consumate dimineața datorită aportului lor energetic ridicat.
Cât despre limfă, cu toată sinceritatea mărturisesc faptul că nu știam ce este și că din când în când trebuie curățată. Dar m-am informat și am aflat informații prețioase.
Se pare că toxinele absorbite de la nivelul tubului digestiv trec în limfă și în sânge, circulă în organism și se pot acumula în diverse zone, de la nivelul pielii, la articulații și organe interne. Limfa este de fapt un lichid transparent care circulă prin vasele și ganglionii limfatici și între spațiile intercelulare, mediind schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. Limfa transportă deci substanțe nutritive și preia deșeurile. Toxinele din limfă ajung în intestine și împreună cu alte reziduuri sunt eliminate natural. Cura cu citrice ajută la eliminarea limfei toxice și la înlocuirea ei cu un suc alcalin care e menit să purifice întreg organismul.
Nu pot să nu mă minunez la cât de interesant și inteligent este corpul uman. Așa că nu-mi rămâne altceva de făcut decât să-l tratez regește.
De ceva vreme am reînceput mult aşteptatele şedințe de masaj şi reflexoterapie (de această dată în varianta la domiciliu) iar cand mi-a fost masată zona piciorului care corespunde limfei mi s-a spus că durerea pe care am resimțit-o indică faptul ca limfa trebuie curățată. Nu mi s-a explicat cum dar nici nu am întrebat pentru că deja ştiu: cu citrice.

Cura cu citrice – Rețetă

Cura cu citrice se ține 3 zile și are 3 reguli distractive.
Ingredientele sunt ușor de obținut, iar rețeta este super simplă. Se beau 2200 ml pe zi din amestecul a 900 ml suc de grapefruit, 900 ml suc de portocale, 200 ml suc de lămâie și 200 ml apă.

Cura cu citrice pentru curățarea limfei


Regula nr. 1: Este foarte important ca ziua să înceapă cu o linguriță de sare amară diluată într-un pahar de apă.
Regula nr. 2: Partea amuzantă este că amestecul descris mai sus se consumă în formula a 100 ml la fiecare 30 de minute.
Regula nr. 3: Este interzis consumul altor alimente în afara fructelor care formează super mixul.
Recomandare: este încurajat consumul apei plate în orice cantitate suportă corpul care va vizita foarte des toaleta.
În alte cuvinte, odată preparat amestecul și setat telefonul din 30 în 30 de minute, nu rămâne nimic de făcut decât să te distrezi ținând această super cură care, în mod cu totul surprinzător, nu înfometează și reprezintă o sursă bogată de energie și de vitamine.
Eu am mâncat, între shoturile de citrice, cam 2-3 portocale pe zi și trebuie să mărturisesc că deși inițial credeam că o să mor de foame, am descoperit că n-aș fi putut mânca mai mult nici dacă aș fi vrut să încalc regula nr. 3.
Și sincer spun că cele 3 zile au trecut super repede și la finalul curei mi-aș fi dorit să mai continui experimentul încă pe atâtea zile.
Este indicat să se țină această cură în weekend sau în concediu. Nu numai pentru că este nevoie de timp pentru tot ce înseamnă cura cu citrice și de cale liberă spre o toaletă dar și pentru că orice fel de cură a corpului presupune și o cură a minții. Eu am ținut această cură când părinții mei s-au aflat în concediu și eu am fost delegată cu pet și house sitting. Zilele libere mi-au priit, iar cura, care se ține de 2 ori pe an și este însoțită, atât înainte cât și după, de o dietă echilibrată și bogată în fructe și legume, mi s-a părut extraordinară. O să o repet cu siguranță. 

Imaginea de referință este preluată de pe de pe site-ul www.pixabay.com, iar fotografia din articol îmi aparține.

Update 2022


După ce din cauza neatenţiei m-am ales cu o înțepătură de albină şi nişte ganglioni limfatici umflați, m-am decis să detoxific din nou limfa. Pentru că trebuie şi pentru că acum ştiu cât de importantă este şi care este simpatica procedură.
Îmi place la nebunie când revin la articolele mele pentru informații pe care le-am înmagazinat online dar, pentru că nu am regăsit în material cantitățiile exacte de citrice, am hotărât să revin cu o completare.
Așadar, pentru cei 2200 ml, ce trebuie consumați de preferat în intervalul orar 09:00-19:00, sunt necesare 6 portocale, 6 grapefruit şi 6 lămâi (dar în luna iunie poate nu-s foarte zemoase, așa că depinde de fructe), la care se mai adaugă portocalele consumate între shoturi (în prima zi am mâncat două portocale, în cea de-a doua zi una singură, iar în ziua a treia n-am mai simțit nevoia de surplus).
Şi doar aşa, pentru curioşii care se întreabă dacă se şi slăbeşte urmând această cură, spun că la finalul celor 3 zile am constatat că m-am debarasat doar de 2,5 kg, greutate pe care în mod sigur o voi pune înapoi, ceea ce sublinează faptul că această procedură este o detoxifiere, nu o cură de slăbire.
Totodată trebuie să menționez faptul că, după ce mi-am dotat bucătăria cu un super filtru cu osmoză inversă, în prezent consum o apă atât de bună încât beau între 3 şi 4 litri pe zi, fără să îmi simt corpul inundat. De aceea, dimineața m-am obișnuit să consum 1 litru de apă pe stomacul gol, urmând ca doar după o jumătate de oră să iau micul dejun. Bineînțeles, și detoxifierea limfei a început după ce mi-am spălat pe interior corpul cu cei 1000 ml de apă pură.
Multă sănătate și detoxifiere plăcută!

7170cookie-checkCura cu citrice pentru curățarea limfei

1 comment found

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.