Clătite sărate cu mărar
În general, clătitele îmi amintesc de prietena mea extrem de pricepută în executarea acestui preparat. Rețeta clătite sărate cu mărar mă transpune însă într-un cu totul și cu totul alt loc. Și dau frâu imaginației să zburde.
Stau la masa rotundă, pe unul dintre cele două scaune de bar și privesc pe fereastră. Sunt în propria-mi bucătărie dar sufletul se plimbă departe. Mă imaginez luând un brunch apetisant, într-unul dintre localurile mele vegane preferate.
Ce este un brunch? Ei bine, brunch-ul este un mix între micul dejun și prânz, termenul provenind din fuziunea cuvintelor englezești „breakfast” și „lunch”. Iar clătitele mele demențiale, sărate și îmbogățite cu mărar, deși clasificate drept aperitiv, pot fi cu ușurință vedeta oricărui brunch veritabil.
CLĂTITE SĂRATE CU MĂRAR
Rețetă pentru: 4 buc, Timp de preparare: 40 min, Timp total: 40 min
Ingrediente aluat:
- 200 ml apă minerală
- 1 cană făină
- 1 linguriță sare
- 50 ml ulei de măsline
Ingrediente umplutură:
- 50 gr bloc cremos din migdale
- 50 gr bloc cremos din cocos
- 50 gr tofu fără saramură
- 1 lingură cremă tartinabilă din migdale
- 1 linguriță sare
- 1 legătură de mărar
Mod de preparare:
Ingredientele pentru aluat (200 ml apă minerală, 1 cană de făină, 1 linguriță de sare și 50 ml ulei de măsline) se amestecă cu mixerul. Cu ajutorul unei linguri se transferă cantitatea dorită într-o tigaie încinsă, unsă cu puțin ulei.
Clătita se prăjește în tigaie, pe ambele părți, până se rumenește.
Ingredientele pentru umplutură, 50 gr bloc cremos din migdale, 50 gr bloc cremos din cocos, 50 gr tofu fără saramură și 1 lingură cremă tartinabilă din migdale se zdrobesc cu furculița, se adaugă 1 linguriță de sare, mărarul tocat și se amestecă până la omogenizare.
Clătitele se umplu cu pasta formată, se împătură și se savurează cu poftă.

De reținut:
În categoria APERITIVE se regăsesc următoarele rețete: Băutură cremoasă din caju cu cereale, Clătite sărate cu mărar, Tofletă, Cremă tartinabilă din dovleac, Toast cu ananas, Crenvurști din soia și bloc cremos din migdale în aluat, Nutletă, „Ouă” din tofu umplute, Ruladă de spanac și de sfeclă, Nutletă la cuptor cu ciuperci călite, Humus în patru culori, Chec cu roșii uscate și usturoi, Clătite cu spanac, Cremă tartinabilă din caju, Brioșe pizza, Lămâi umplute cu ton din soia, Specialitate rasă din caju, Fasole bătută cu ceapă, Bruschete cu roșii, Pita cu sos tip tzatziki, Toast cu avocado și valeriană, Zacuscă, Brioșe sărate, Waffe sărate verzi, Amouse bouche, Plăcinte prăjite cu cartofi, Pastă de avocado, Bloc tartinabil din caju, Plăcintă coaptă cu cartofi și chicharrones din soia, Platou sushi, Sandwich cald , Drob cu ciuperci, Pate din caju și ciuperci, Sandwich la grătar.

Imaginea de referinţă şi fotografiile din articol îmi aparţin.