Intime Gânduri

Corina Marinescu
Ambasadorii planetari ai zilelor

Ambasadorii planetari ai zilelor

Timp de citire: 3 minute

Cunoșteam faptul că fiecare zi a săptămânii este guvernată de o stea, un satelit sau o planetă, însă ceea ce nu știam până acum este că ambasadorii planetari ai zilelor preferă anumite culori și se împodobesc cu diferite pietre prețioase. Am aflat această informație din volumul „Energia spiralei” semnat de Prof. Gilbert Jausas și îmi propun, ca de acum încolo, să încerc să mă armonizez cu Universul și în acest sens.

Este cunoscut faptul că zilele săptămânii ne influențează starea de spirit, iar nivelul nostru de energie se măsoară uneori după calendar. Aceeași influență o poartă asupra noastră culorile hainelor pe care le purtăm și accesoriile pe care le alegem. Așadar, nu este deloc surprinzător să aflăm că, pentru a optimiza calitatea vieții, trebuie să coordonăm toate elementele din jurul nostru conform legilor universale.

Duminică

Soarele este steaua din centrul Sistemului Solar care este atribuită zilei de duminică. Fiind compusă dintr-o plasmă fierbinte care reprezintă cea mai importantă sursă de energie pentru viața de pe Pământ, culoarea oranj este cea care o descrie cel mai bine.

Trebuie să mărturisesc faptul că nu mi-aș fi închipuit niciodată că într-o zi de duminică trebuie să-mi aleg un obiect vestimentar portocaliu și să mă decorez cu pietre galbene și aurii pentru a atrage cele mai bune vibrații, însă teoria pare să prindă sens.

Luni

Și când Soarele apune, Luna, satelitul natural permanent al pământului își face simțită prezența. Influența gravitațională și forțele mareice afectează atât planeta în jurul căreia orbitează, cât și ființele sensibile la fazele prin care trece.

Albul este atribuit zilei de luni, non-culoarea fiind inspirată tocmai din puritatea Lunii, iar acest ambasador planetar recomandă ca toate pietrele albe și perlele să guverneze această zi a săptămânii. Așa că, dacă mă vedeți îmbrăcată și accesorizată de gală, într-o zi aparent banală de luni, să știți că doar m-am aliniat cu Luna, ceea ce nu mă transformă însă într-o simpatică lunatică.

Marți

M-am născut în constelația Berbec, iar domiciliul astrologic al acestui semn este Marte, ceea ce înseamnă că ziua de marți ar trebui să fie preferata mea. Planeta Marte are o culoare roșiatică ce provine de la oxizii de fier din sol, motiv pentru care acestei zi a săptămânii îi este atribuită culoarea roșie.

Un ruj roșu poate contribui la creșterea încrederii în sine, iar purtarea unor bijuterii din rubin sau din alte pietre roșii, într-o zi de marți, poate ajuta la construirea unei zile reușite.

Miercuri

Mijlocul săptămânii lucrătoare este guvernat de Mercur, cea mai mică planetă din Sistemul nostru Solar. Se pare că violetul este alegerea corectă în această zi, iar turcoazul, safirul și pietrele albastre în general sunt cele care vor asigura armonia perfectă.

Piatra mea preferată este lapis lazuli, despre care se spune că este piatra iluminării spirituale, a viziunii interioare și a conștientizării de sine, iar acum am aflat ziua ideală pentru a-mi purta bijuteriile ce o conțin, augmentându-i astfel abilitățile.

Joi

Planeta Jupiter este un gigant gazos și totodată unul dintre cele mai strălucitoare obiecte vizibile cu ochiul liber pe cerul nopții. Această planetă exterioară este ambasadorul zilei de joi și contrar a ceea ce bănuiam, purpuriul este culoarea care îi este atribuită. Pietrele prețioase care se contopesc cu caracteristicile acestei zile sunt ametistul și pietrele violet.

Vineri

Venus sau Luceafărul, este planeta cea mai fierbinte, alimentată încontinuu de către erupțiile vulcanice și este agentul diplomatic al zilei de vineri. Culoarea verde este alegerea acestei zile, iar orice bijutier va recomanda purtarea unui smarald sau a unei alte pietre verzi care să o acompanieze.

Sâmbătă

Saturn se distinge prin sistemul său inelar proeminent și este planeta exterioară care guvernează ziua de sâmbătă. N-aș fi spus asta, dar non-culoarea neagră este cea care este atribuită zilei de sâmbătă, probabil pentru a da ocazia femeilor de a-și etala rochia neagră și bărbaților de a purta frac. Bineînțeles, diamantul și pietrele negre sunt cele care însoțesc ansamblul pentru a întregi întreaga ținută.

Ador să port negru, însă ziua de sâmbătă ar fi fost poate ultima la care m-aș fi gândit pentru a mă înveșmânta astfel. Dar dacă ambasadorii planetari ai zilelor au decis astfel, nu-mi mai rămâne nimic de făcut decât să mă conformez, în speranța că astfel voi crea toate condițiile prielnice pentru o stare de bine.

Imaginea de referință este preluată de pe site-ul www.pixabay.com.

13420cookie-checkAmbasadorii planetari ai zilelor

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.